D baan.
o

Basisopleiding mét baangarantie

Vrachtwagenchauffeur: Rijbewijs C met code 95

Als je graag vrachtwagenchauffeur wilt worden, dien je naast het behalen van je rijbewijs C ook je vakbekwaamheid aan te kunnen tonen. Dat doe je door aan de geldende EU-richtlijn en wettelijk verplichte basiskwalificatie te voldoen; kortweg de 'code 95' (basiskwalificatie).

Ben je al in bezit van een geldig EU-rijbewijs C en wil je graag beroepsmatig aan de slag, maar lukt dit niet omdat je niet in het bezit bent van je code 95? Geen probleem! Wij helpen je met het behalen van de nascholing code 95 en bieden je tevens een passende baan! Consolid biedt jou namelijk de mogelijkheid om kosteloos de nascholing code 95 te volgen. Je code 95 is vijf jaar geldig. Om deze te verlengen volg je bij Consolid 35 uur nascholing, waarvan één dag praktijktraining.

Stap 1: Selectie & aanmelding

Wanneer je door de gehele selectie bent gekomen na je sollicitatie, word je aangemeld bij een door Consolid gekozen verkeersschool.

In de selectie zit ook een rijtest waarin wordt gekeken hoeveel uur les je minimaal nodig hebt om te kunnen slagen en of dit binnen een door Consolid gestelde norm valt.

Tijdens de selectie krijg je van alles over de procedure uitgelegd. 

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint teken je een opleidingsovereenkomst met daarin bepaalde voorwaarden. Bij omscholing regelt Consolid de gehele opleiding voor jou en schiet daarbij alle kosten voor. Tijdens de periode die je voor Consolid gaat werken wordt een klein bedrag ingehouden op je wekelijkse salaris. Wanneer je deze door Consolid vastgestelde periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten). Zo heb je een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

Je begint altijd met de theorie voor code 95. In principe gaat dit in klassikale vorm bij een verkeersschool bij jou in de regio.
Er zijn soms cursussen in de avond en het weekend mogelijk.

Dit altijd wel in overleg met jouw intercedent, omdat deze deeltijdcursussen wel langer duren.

De duur van de theorieopleiding verschilt per opleider, maar is gemiddeld zo'n 3 weken.

Behaal met de Consolid Academy je rijbewijs C met code 95

De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt eisen aan jouw basiskwalificatie als aankomend beroepschauffeur en verplicht je als actieve vrachtwagenchauffeur om nascholing te volgen. Bij Consolid volg je de meest geschikte rijopleiding of nascholing. Zo helpen we je aan de juiste papieren en ga je veilig en vakbekwaam op weg.

Theorie

De theorievakken van de code 95 zijn:

RVM1-C (Verkeer en Techniek);
V2C (Administratie);
V3C (Praktijkcases op basis van V2C).

Na de theorievakken begint het praktijkdeel van de opleiding. Er kan pas een praktijkexamen C worden gereserveerd bij het CBR (CCV) wanneer RVM1-C is behaald. De rijlesssen worden altijd gepland aan de hand van beschikbare praktijkexamens C. Beide praktijktoetsen zijn ook nog voor de code 95.

Praktijk

De praktijkvakken van de code 95 zijn:

TBT (Toets Besloten Terrein)
instructie op 1 dag - dezelfde dag vaak de toets;
PT (Praktische Toets)
instructie op 1 dag - dezelfde dag vaak de toets;
Praktijkexamen C.

Hiervoor volg je eerst het aantal lesuren die zijn aangegeven in jouw rijtest tijdens de selectie. Rijlessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur op een voertuig met dubbele bediening. De lessen worden vaak in blokken gegeven van 3 tot 6 uur. Voor de praktijk wordt gemiddeld 1,5 maand uitgetrokken.

Start bij ons je rijopleiding C

Volg een rijopleiding met code 95.
Word onze nieuwe:

Ontwikkel jezelf, word vakbekwaam

Start je verplichte nascholing en stel je toekomst zeker.

Blijf up to date en futureproof

Start een aanvullende opleiding via Consolid.

Benieuwd wat de Consolid Academy voor jou kan doen?