D baan.
o

Aanvullende opleidingen Transport & Logistiek

Vrachtwagenchauffeur: Verbreed jouw horizon

Bij Consolid zijn er veel mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen de sector Transport & Logistiek. In onze career navigator kun je alle mogelijkheden zien die er zijn nadat je je C rijbewijs hebt behaald. Met alle beschikbare opleidingen kun je jezelf ontwikkelen tot een allround vrachtwagenchauffeur en ben je breed inzetbaar. Samen met jouw intercedent kun je kijken naar mogelijkheden voor jou om je te gaan 'opscholen' als je je C-rijbewijs al hebt. 

Stap 1: Wat wil je doen?

De mogelijkheden van opleidingen met je C-rijbewijs zijn divers. Zo kun je met een aanhanger leren rijden of met een trekker-oplegger (CE).

Als je CE rijbewijs hebt behaald zijn er weer mogelijkheden om door te gaan voor het certificaat Lange Zware Voertuigen. Met een ADR-basis en tank kun je gaan rijden met een tankwagen met gevaarlijke stoffen.

Het is belangrijk te kijken naar het soort werk dat je zou willen doen om te kunnen bepalen welke opleiding voor jouw ontwikkeling nodig is. Indien er iets uit een verkennend gesprek komt zal de intercedent jou aanmelden voor de opleiding bij de Consolid Academy.

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint teken je een opleidingsovereenkomst met daarin bepaalde voorwaarden. Daarna ga je een bepaalde periode voor Consolid werken. Bij alle opleidingen is de basisopleiding gratis als je de gehele periode die daarvoor is aangeven bij Consolid blijft werken. De herexamens vallen daarbuiten.

Alleen bij een opleiding voor het CE rijbewijs wordt tijdens de periode die je voor Consolid gaat  werken een klein bedrag ingehouden op je wekelijkse salaris. Wanneer je deze door Consolid vastgestelde periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten) en heb je nog steeds een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

Na het tekenen van je opleidingsovereenkomst zal Consolid je aanmelden bij een opleider. Via de opleider krijg je alle opleidingsgegevens: waar je moet zijn, hoe laat, wat er verwacht wordt, etc.   

Aanvullende opleidingen Consolid Academy

CE - Rijbewijs: Aanhanger / trekker-oplegger

ADR Basis: Tank, klasse 1 & 7 (gevaarlijke stoffen)

VCA: Veiligheid

LZV (nascholing): Lange Zware Voertuigen

Heftruck

Reachheftruck / Meeneemheftruck

Start bij ons je rijopleiding C

Volg een rijopleiding met code 95.
Word onze nieuwe:

Ontwikkel jezelf, word vakbekwaam

Maak van je passie jouw dagelijkse beroepspraktijk

Blijf up to date en futureproof

Start je verplichte nascholing en stel je toekomst zeker

Benieuwd wat de Consolid Academy voor jou kan doen?