D baan.
o

Terug op het Consolid-nest: "Het is gewoon een wereldbaan"

Oude liefde roest niet. Martijn Meulenbrugge (45) is na zes jaar terug op het vertrouwde Consolid-nest als vrachtwagenchauffeur voor Scania. En daar is hij maar wat blij mee: “Het is gewoon een wereldbaan! Het vaste rooster geeft veel rust voor mijn gezin. Ik kan nu elke vrijdag op mijn dochter van 10 maanden passen.”

In 2013 ging Martijn aan de slag bij Consolid als vrachtwagenchauffeur voor Scania. Een baan die perfect bij hem past. “Je vertrekt op vaste tijden, hebt een vast rooster en weet precies waar je aan toe bent. Dat gaf veel rust voor mijn gezin”, legt Martijn uit. “Helaas kon ik na drie jaar niet meer genoeg uren maken en ben ik ergens anders gaan werken.”

Gat in de lucht

Toch blijft het Consolid-nest lonken. “Bij mijn afscheid heb ik tegen Nashira, mijn contactpersoon bij Consolid, gezegd dat ik graag terug zou willen komen”, vertelt Martijn. “Dat heeft ze goed onthouden. Want zes jaar later kreeg ik een telefoontje of ik weer voor Scania wilde werken. Ik sprong een gat in de lucht. Helaas kon Nashira mij niet meer bieden dan 32 uur per week, maar ik heb echt een contract van 40 uur nodig om mijn gezin te onderhouden. Een enorme teleurstelling.”

Een bijzondere e-mail

Ook Nashira vindt het erg jammer dat ze Martijn niet kan helpen. Maar dan krijgt ze een bijzondere e-mail. “Ik ben Martijn nooit vergeten. Hij is een hele enthousiaste en betrouwbare chauffeur. Een dag nadat ik hem had gesproken, kreeg ik een e-mail van zijn vrouw. Ze vertelde hoe groot zijn teleurstelling was en hoe erg ze hem deze baan gunde. Dit raakte me enorm. Ik besloot samen met onze planner nogmaals onze planning onder de loep nemen. Na lang puzzelen is het toch gelukt om Martijn een contract van 40 uur te bieden.”

Papadag

Toen Nashira belde dat het toch gelukt was, kon Martijn het niet geloven. “Ik wist helemaal niets van de e-mail van mijn vrouw. Een beetje vreemd vond ik het wel, maar vooral heel erg lief.” Inmiddels werkt Martijn sinds mei 2022 weer bij Consolid als vrachtwagenchauffeur voor Scania. “Ik heb het enorm naar mijn zin. Geen gezeur met wisselende roosters, maar een vaste planning en vaste vrije dagen. Ik heb een dochtertje van 10 maanden en elke vrijdag is papadag. Ja, ik ben heel blij dat ik weer terug ben op het oude nest.”