D baan.
o

Maak kennis met Ayrton: de meest swingende bezorger van Nederland

Komt Ayrton Jacobus (28) een pakketje bezorgen? Dan kan de hele straat meegenieten van zijn opzwepende muziek en vrolijke dansmoves. De meest swingende bezorger van Nederland maakt van elke dag een feestje.

Publicatiedatum: 7 april 2023

Ayrton groeit op op Curaçao en vliegt vanaf zijn 24e de hele wereld over als steward. Voor zijn werk woont hij onder andere in Duitsland, Israël en Egypte. Een geweldige tijd, maar als zijn oma ziek wordt besluit Ayrton het roer om te gooien. “Toen mijn oma ziek werd, kon ik geen vakantie krijgen om bij haar te zijn. Ik ben een echt familiemens en wil bij mijn familie kunnen zijn als dat nodig is. Daarom besloot ik in 2020 naar Nederland te verhuizen en daar een vaste baan te zoeken.”

Thuis voelen

Op Facebook komt Ayrton een vacature van Consolid tegen voor Jumbo bezorger. “Het leek me direct leuk werk. Lekker onderweg zijn en veel verschillende mensen ontmoeten. Ik belde op maandag en kon vrijdag al op gesprek komen bij Consolid. Het contact was vanaf het eerste gesprek erg fijn. Ze zorgen dat je je thuis voelt en luisteren naar je. Je merkt echt dat ze hun werknemers op nummer 1 zetten.”

Curaçaose klanken

Twee weken later zit Ayrton achter het stuur van het Jumbo bezorgbusje. Hij bezorgt niet alleen boodschappen, maar ook heel veel gezelligheid. Uit zijn bus klinkt altijd swingende muziek. “Ik hou van dansen en muziek. Curaçaose muziek is favoriet. Zo maak ik van elke werkdag een feestje. Deze positieve energie breng ik over op mijn klanten. Als mensen chagrijnig zijn, worden ze toch blij als ik dansend aan de deur kom.”

Eigen uren indelen

Na twee jaar is Ayrton toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik hou van afwisseling. Ook wilde ik graag iets meer flexibiliteit om te werken aan mijn eigen bedrijfje: ik ontwerp logo’s voor kleine ondernemers. Toen ik dat aangaf bij Consolid, dachten ze direct met me mee en kon ik aan de slag als bezorger bij DHL Express. Hier heb ik meer ruimte om mijn eigen uren in te delen en doe ik verschillende werkzaamheden.”

Perfecte afwisseling

Ayrton is in zijn nopjes met zijn baan bij DHL Express. “De afwisseling is top. Ik bezorg pakketjes, maar help ook met de logistieke coördinatie. En sinds kort werk ik via DHL Express een paar dagen bij Nissan om labels te maken voor verzendingen. Deze combinatie werkt voor mij heel goed. Het bezorgen van pakketjes is lekker druk, bij Nissan heb ik weer meer rust om na te denken.”

Swingend begrip

De bezorger en zijn swingende dansmoves zijn inmiddels een begrip onder de mensen en bedrijven waar hij pakketjes bezorgt. “Iedereen weet wie ik ben, zelfs de buren”, lacht Ayrton. “Vaak staat de thee al klaar als ik aan kom rijden. Soms is het zo druk dat ik meteen door moet, maar er is gelukkig ook vaak tijd voor een kopje thee en een praatje.”

Ook van elke dag een feestje maken? We zoeken altijd enthousiaste bezorgers. Check de vacatures.