Opleiden in ons DNA

Opleiden is een van de kernwaarden van Consolid, het zit in ons DNA. We investeren jaarlijks substantieel in het opleiden van ons interne personeel, maar zeker niet minder in het opleiden en bijscholen van onze groep flexkrachten. Bij ons teken je jouw eigen toekomst!

Consolid Academy

Opgericht in april 2013, draait de Consolid Academy op volle toeren. Jaarlijks bieden we zo’n 1000 beroepschauffeurs de wettelijk verplichte nascholing. We hebben 6 nascholingsmodules voor buschauffeurs en transportchauffeurs (Code 95) in eigen beheer, maar ook ‘op maat’ programma’s, zoals: “Calamiteiten Coaching”. In 2016 hebben we een tweetal modules uit het werkveld beveiliging toegevoegd aan het aanbod, namelijk BHV en opfrissing BHV.

Nascholingsmodules

De nascholingsmodules zijn op maat ontworpen en geregistreerd bij het CBR. Door de eigen Academy kunnen op korte termijn nascholingsmodules flexibel worden ingezet en kan informatie worden toegevoegd die bij andere verkeersscholen ontbreekt. De input van klanten en chauffeurs wordt bijvoorbeeld meegenomen bij het ontwikkelen van deze nascholingsmodules. Consolid kan zo extra inzetten op de kwaliteit van de nascholing, zodat onze chauffeurs daadwerkelijk leren wat in de praktijk nodig is.

Kans op een toekomst

Naast het bijscholen en omscholen van mensen, bieden wij jaarlijks ook heel veel mensen een kans op een mooie toekomst. Door ze bijvoorbeeld op te leiden tot buschauffeur, machinist, beveiliger of vrachtwagenchauffeur. Natuurlijk doen we dat met een baangarantie, zodat ze na het afronden van de opleiding direct aan de slag kunnen. Sinds kort leiden we mensen zelfs op tot dronepiloot! Klaar voor de baan van vandaag en morgen

JOUW TOEKOMST. ONZE AANDACHT.

Meer over Consolid

Stoof Leerwerkprijs 2015/2016

De grootste beloning voor onze visie op opleiden, ontvingen we op 13 november 2015, tijdens het STOOF congres. Consolid werd uitgeroepen tot winnaar van de STOOF Leerwerkprijs 2015/2016. En we waren in zeer goed gezelschap; ook Randstad Techniek, Start en Manpower waren genomineerd.

Vestiging Amsterdam Personenvervoer & de Consolid Academy Een van de voorwaarden van STOOF is dat de deelnemende uitzendbedrijven ieder specifiek één vestiging voordragen die in aanmerking kan komen voor een nominatie. Voor ons werd dat de vestiging Amsterdam Personenvervoer, in combinatie met de Consolid Academy. Na inzending van de argumenten waarom Consolid Amsterdam Personenvervoer de leerwerkprijs zou verdienen, is door STOOF besloten Consolid te nomineren. Op het congres kreeg elke genomineerde de kans nogmaals duidelijk te maken waarom de eretitel naar dit bedrijf moest gaan, middels een filmpje van een minuut gevolgd door een pitch van 7 minuten. 

Betrokken en persoonlijke benadering
Consolid onderscheidt zich met name door de hoge mate van betrokkenheid en zeer persoonlijke benadering van alle kandidaten. Voor iedere (potentiële) kandidaat zijn wij bereid risico’s te nemen en onze nek uit te steken, zowel in voorfinanciering als maatwerk begeleiding tijdens en na het opleidingstraject. Wanneer dit dan leidt tot bevlogen vakkrachten en tevreden klanten, is ons doel bereikt. Wij zijn zeer trots op deze erkenning voor onze inspanningen. Het is geweldig dat onze inzet en betrokkenheid op het gebied van het opleiden van mensen niet onopgemerkt is gebleven en wordt gewaardeerd door organisaties die er toe doen in ons werkveld.

Meer weten? 

Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op, als je meer wilt weten over de Consolid Academy.