D baan.
o

Vrachtwagenchauffeur Johan (60 jaar)

“Je bent baas in eigen cabine”

Publicatiedatum: 15 januari 2024

‘s Nachts werken en overdag vrij? Voor vrachtwagenchauffeur Johan Rutjens (60) zijn dit de ideale werktijden. De alleenstaande vader werkt als zijn zoon slaapt en heeft overdag alle tijd voor hem. Johan zit dan ook helemaal op zijn plek bij Bakkerij Goedhart, waar hij werkt via Consolid.

Johan werkt al zijn hele leven als vrachtwagenchauffeur. “Vroeger wilde je als jongen vrachtwagenchauffeur of brandweerman worden. Ik koos voor vrachtwagenchauffeur”, vertelt hij. “Op mijn 19e reed ik al naar Engeland en Duitsland. Je bent baas in eigen cabine. Dat is het mooie aan het werk.”

Meer vastigheid

Begin jaren 90 verhuist Johan naar Spanje. “Na mijn eerste scheiding ben ik naar Spanje verhuisd. Ik had daar familie wonen en wilde graag bij hen zijn. In Spanje heb ik jarenlang als chauffeur toeristen rondgereden. Ook heel leuk werk. Maar na 29 jaar sloeg de economische crisis toe en kreeg ik rake klappen. Ik was op zoek naar meer vastigheid en besloot om samen met mijn zoontje van toen 12 jaar terug te gaan naar Nederland.”

Schone was

Met zijn ervaring als chauffeur kan Johan ook in Nederland snel aan de slag. Via Indeed komt hij een vacature van Consolid tegen. “Zij zochten vrachtwagenchauffeurs voor Nedlin”, vertelt Johan. “Dit bedrijf doet de was voor ziekenhuizen en hotels. Als chauffeur lever je de schone was netjes af.” Na een tijdje kan Johan de werktijden niet meer combineren met de zorg voor zijn zoontje. “Ik kwam ’s middags steeds later thuis en ik wilde mijn zoontje niet zo lang alleen laten. Toen ben ik gestopt. Bij Consolid hadden ze hier alle begrip voor.”

Altijd mee naar voetbal

Na een aantal andere banen als chauffeur, is Johan nu weer terug bij Consolid. Dit keer als vrachtwagenchauffeur voor Bakkerij Goedhart. Hij bezorgt ’s nachts verse broodjes aan supermarkten en is overdag vrij. Voor Johan is dit ideaal. “De tijden zijn fantastisch. Ik werk ‘s nachts als mijn zoontje slaapt. ’s Ochtends als hij naar school moet, ben ik thuis. Daarna ga ik een paar uur slapen. Als mijn zoon uit school komt, ben ik weer wakker en ben ik er voor hem. Ik kan bijvoorbeeld altijd mee naar voetbal.”

Stipt op tijd

Ook de samenwerking met Consolid bevalt goed. “Consolid heeft veel ervaring in de transportsector en dat merk je”, vertelt Johan. “Ze weten waar ze het over hebben en bellen regelmatig hoe het gaat. Ook de betalingen zijn altijd stipt op tijd. Dat geeft veel rust. Voorlopig zit ik hier prima op mijn plek.”

Ook op zoek naar een baan die bij je past? Check onze vacatures.