D baan.
o

Opleidingsconsultant Deni

“De juiste begeleiding maakt het verschil”

Of je nu een opleiding tot vrachtwagenchauffeur, treinmachinist of buschauffeur volgt: bij de Consolid Academy word je altijd begeleid door je eigen opleidingsconsultant. Bijvoorbeeld door Deni Scheffmann (26). Hij staat kandidaten met raad en daad bij tijdens het hele opleidingstraject.

Deni werkt sinds 2018 bij Consolid. Eerst als recruiter en intercedent, nu als opleidingsconsultant van de Consolid Academy. “Het werk past bij me. Ik vind het leuk om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn en om kandidaten verder te helpen”, vertelt Deni. “Als opleidingsconsultant begeleid ik kandidaten tijdens het hele opleidingstraject. Dat begint altijd met een capaciteitentest. Als het nodig is, ga ik met een kandidaat zitten om uitleg te geven over de test en te oefenen met de opgaves. Vooral als kandidaten iets ouder zijn en al jaren niet in de schoolbanken hebben gezeten, is het best even wennen om zo’n test te maken.”

Huilend in de armen

Deni maakt zelf elke maand de capaciteitentest, zodat hij precies weet wat zijn kandidaten te wachten staat. “Kandidaten die het wat moeilijker vinden, nodig ik uit op kantoor om samen te oefenen. Met de juiste begeleiding komt het bijna altijd goed. Ook als iemand het niet haalt, is een herkansing mogelijk. Dan oefenen we extra met de opgaves. Laatst was er een dame van 55 jaar die heel graag buschauffeur wilde worden, maar niet door de test kwam. Met een beetje extra begeleiding heeft ze het nu wel gehaald. Van blijdschap viel ze me daarna huilend in de armen.”

Theorie in de avonduren

Na de capaciteitentest en een psychologisch onderzoek volgt de opleiding tot buschauffeur, vrachtwagenchauffeur of treinmachinist. Ook dan is Deni betrokken. “Een opleiding duurt meestal 3 tot 5 maanden. Kandidaten kunnen dan met al hun vragen bij mij terecht. Bijvoorbeeld als ze moeite hebben met een theorie- of praktijkonderdeel. Ik kijk dan wat er nodig is om verder te komen. Ik neem bijvoorbeeld contact op met de rijschool om te overleggen. Of plan een cursusdag in voor de theorie. Dat kan nu ook in de avonduren bij ons op het hoofdkantoor. Zo komen we mensen tegemoet die naast hun opleiding overdag werken.”

Enorm veel voldoening

Wat vindt Deni het leukste aan zijn werk? “Als mensen de opleiding halen”, zegt hij vol overtuiging. “Daar doe je het voor. Het geeft enorm veel voldoening als ik een kandidaat heb kunnen helpen om zijn of haar doel te behalen. Dan stopt mijn rol in principe. Maar vaak blijven mensen contact houden als ze aan het werk zijn. Ze vinden het bijvoorbeeld fijn om even te overleggen als ze ergens tegenaan lopen.”

De verbinding met de kandidaat maakt volgens Deni het verschil bij de Consolid Academy: “We geven echt om mensen. Dat vind ik heel mooi aan dit werk. We steken energie en tijd in hun ontwikkeling. Dat kan het verschil maken of iemand de opleiding wel of niet haalt.”

Altijd al buschauffeur, vrachtwagenchauffeur of treinmachinist willen worden? Ontdek wat de Consolid Academy voor jou kan doen!