D baan.
o

Menno werd op zijn 53e buschauffeur: "ik wist meteen, dit is het!"

Publicatiedatum: 29 juni 2022

Op je 53e buschauffeur worden? Menno (55) zette de stap. Hij verruilde zijn baan in de sales voor een baan als buschauffeur via Consolid. Bovendien is hij nog lang niet uitgeleerd. Hij is namelijk de eerste flexkracht die zich inschreef voor een nascholingscursus via het gloednieuwe learning management systeem ‘Mijn Consolid Academy’.

“Ik werkte al 16 jaar in de sales voor een krantenbedrijf in Friesland”, vertelt Menno. “De commerciële doelstellingen werden steeds hoger en het voelde niet meer als mijn plek. Ik sprak daarover met mijn neef, die buschauffeur is, en hij nodigde me uit om een dagje mee te rijden op de bus. Ik wist meteen: dit is het! De vrijheid, de zelfstandigheid en het contact met mensen passen perfect bij mij.”

Baangarantie

Na verschillende gesprekken koos Menno voor een opleiding tot buschauffeur met baangarantie bij Consolid. “Consolid bood als enige een urengarantie van 24 uur per week. Dat vond ik een heel fijn gevoel. Ik nam ontslag bij het krantenbedrijf en ben eind oktober 2019 begonnen met de opleiding tot buschauffeur. In januari had ik mijn rijbewijs D op zak.”

Gastheer

Inmiddels rijdt Menno zo’n 32 per uur per week met een grote glimlach op de bus. “Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij het werk van een buschauffeur. Het is veel meer dan achter het stuur zitten. Je helpt mensen, geeft advies of zoekt naar de juiste weg bij een omleiding of stremming. Je bent een soort gastheer. Dat vind ik het allerleukste aan dit werk.”

Mijn Consolid Academy

Menno is bovendien nog lang niet uitgeleerd. In juni was hij de eerste flexkracht die zich aanmeldde voor een opleiding via de ‘Mijn Consolid Academy’. In dit nieuwe learning management systeem kun je als flexkracht in één oogopslag het gehele opleidingsaanbod bekijken, je aanmelden voor een cursus en je cursussen of opleidingen beheren. Menno: “Toen ik een mail kreeg over ‘Mijn Consolid Academy’ was ik direct nieuwsgierig. Het portal geeft een handig overzicht van alle mogelijkheden en nodigt uit om rond te speuren. Ik heb me direct ingeschreven voor de Code 95, de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Maar ik zag ook mogelijkheden voor opleidingen tot beveiliger en treinmachinist. Dat bracht me weer op ideeën. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren…”

Ook een carrièreswitch maken met baangarantie? Check de vacatures hier: openstaande vacatures.

Of benieuwd wat je via de Consolid Academy kan doen? Kijk hier.