D baan.
o

Martine (51) is arbeidsdeskundige én vrachtwagenchauffeur

Doordeweeks werkt Martine Bravenboer (51) als afdelingshoofd bij een sociale dienst, in het weekend is ze vrachtwagenchauffeur. De Tilburgse haalde haar groot rijbewijs en maakte haar droom waar bij Consolid: “Ik wil dingen doen waar ik gelukkig van word.”

‘Haar hobbybaan’, noemt ze haar werk als vrachtwagenchauffeur vol trots. Voor Martine is het werk een mooie, fysieke tegenhanger van haar kantoorbaan. “Ik ben arbeidsdeskundige en sinds kort ook afdelingshoofd. Een baan met veel verantwoordelijkheid. Als vrachtwagenchauffeur stap ik in een andere wereld. Ik vind het heerlijk om onderweg te zijn. Ik doe iets nuttigs, ben veel buiten en maak mijn hoofd leeg. Voor mij is het echt afschakelen van een drukke werkweek. Andere mensen gaan 30 kilometer fietsen, ik kruip achter het grote stuur.”

Vrachtwagenvirus

Het vrachtwagenvirus sloeg toe toen Martine twee jaar geleden met de camper naar Noorwegen wilde. “De wegen zijn daar heel anders, met veel bochten en tunnels”, vertelt Martine. “Hoewel het niet nodig is voor een camper, wilde ik toch mijn groot rijbewijs te halen. Ik vond het belangrijk om me comfortabel en zeker te voelen achter het stuur. In zes weken had ik mijn rijbewijs C op zak. Het lessen in een vrachtwagen was een geweldige ervaring. Het besturen van zo’n groot voertuig is zo gaaf, dat wilde ik niet meer missen. Telkens als ik een vrachtwagen zag rijden, begon het te kriebelen.”

Leven zonder spijt

“Ik heb mezelf lang geleden voorgenomen om geen dingen te laten liggen waar ik later spijt van kan krijgen”, vervolgt Martine. “Daarnaast weet ik dat er een groot tekort is aan chauffeurs. Zo ontstond het idee om in het weekend als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan.” Martine pakt meteen door en haalt ook haar rijbewijs CE voor vrachtwagen met aanhanger en Code 95 kwalificatie voor beroepschauffeurs. Zes weken later zit ze op kantoor bij Consolid om te solliciteren naar een baan als parttime chauffeur bij PostNL.

Krachtig achter het grote stuur

Martine wordt aangenomen en kan direct aan de slag. “Bij PostNL zoeken ze veel parttime chauffeurs die in het weekend willen werken. Perfect voor mij. Ik werk nu zo’n drie zaterdagen per maand en breng rolcontainers met pakketjes van A naar B. In het begin heb ik weleens gedacht: waar ben ik aan begonnen? Je krijgt zoveel nieuwe informatie en staat er opeens alleen voor. Maar ik deins niet terug van een hobbel op de weg. Soms moet je door een stukje ongemak heen om jezelf te ontwikkelen. Elke week werd het makkelijker. Nu voel ik me zo krachtig achter het grote stuur.”

Martine is trouwens niet de enige bij PostNL met een hobbybaan: “Ik kom veel hobbychauffeurs tegen. De een is in het dagelijks leven leraar, de ander boekhouder. Zo leuk!”

Ook aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Check de fulltime en parttime vacatures.