D baan.
o

Ikbal is bezorger voor Albert Heijn: “De blije gezichten geven voldoening”

Ikbal (33) heeft zijn leven weer op de rit. De Amsterdammer had vanaf zijn 8e geen vaste woon- en verblijfplaats. Nu woont hij alweer vier jaar in zijn eigen appartement en heeft hij zijn rijbewijs op zak. Sinds kort werkt Ikbal via Consolid als bezorger voor Albert Heijn. “Het voelt goed om aan de bak te zijn en aan mijn toekomst te werken”, vertelt hij.

Ikbal heeft heel wat drempels overwonnen. “Ik kom uit een uitkering en zit in de schuldsanering. Een rijbewijs en werk waren mijn prioriteit om alles weer op de rit te krijgen. Ik ben heel blij dat ik die kans heb gekregen bij Consolid. Ze kennen mijn situatie en houden rekening met me. Laatst had ik een schouderblessure en kon ik minder werken. Daar hebben ze dan alle begrip voor.”

Op het lijf geschreven

Ikbal houdt van autorijden en werkt graag met mensen: een baan als bezorger is hem dus op het lijf geschreven. “De combinatie van lekker rondrijden en klanten bedienen is top”, vertelt Ikbal. “Mensen zijn heel blij als je hun boodschappen komt brengen. Vaak maak je een praatje of krijg je een kopje koffie. Dat geeft voldoening.”

Elke dag een andere route

Ikbal rijdt gemiddeld zes dagen per week voor Albert Heijn. Elke ochtend rond 10:00 uur krijgt hij zijn planning voor de dag. “De route is elke dag anders. Ter voorbereiding kijk ik thuis alvast even op Google Maps. De ene keer rijd ik naar Wijk aan Zee, de andere keer bezorg ik in het centrum van Amsterdam. Door mijn leven op straat ken ik de stad gelukkig als mijn binnenzak. Ook heb ik ogen in mijn achterhoofd. Goede eigenschappen voor een bezorger toch?”, lacht hij.

Ook werken als bezorger? Wij zoeken altijd naar enthousiaste chauffeurs. Bekijk onze vacatures.