D baan.
o

De weg van buschauffeur Gerrit-Jan (37)

Bij Consolid doen we er alles aan om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Ook als er hobbels op de weg zijn. Zo is Gerrit-Jan Mondria (37) na 10 jaar weer aan het werk als buschauffeur. Ontdek hoe hij zijn leven weer op de rit kreeg.

Publicatiedatum: 27 mei 2024

Gerrit-Jan werkt in 2009 al met veel plezier als buschauffeur. Helaas komt hij na een tijdje thuis te zitten. “Ik ontwikkelde een angst en paniekstoornis”, vertelt hij. “Het werd zo erg dat ik op een gegeven moment de deur helemaal niet meer uit durfde. Uiteindelijk heb ik 10 jaar thuisgezeten. Een ongelooflijk lange tijd.”

Stoute schoenen aan

Na een aantal jaar krabbelt hij gelukkig weer op uit een diep dal. Gerrit-Jan: “Ik voelde me steeds sterker worden en wilde weer aan het werk. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd voor een baan als boodschappen bezorger. Binnen twee maanden was ik alweer fulltime aan het werk en dat bleef goed gaan. Een jaar later kwam ik met corona thuis te zitten en had ik tijd om na te denken over mijn toekomst. Wat wil ik de komende jaren echt graag doen? Ik ontdekte dat ik het liefst mijn oude carrière als buschauffeur weer wilde oppakken. Ik had natuurlijk al mijn bus rijbewijs, alleen mijn Code 95 kwalificatie voor beroepschauffeurs was verlopen.”

Spannende sollicitatie

Gerrit-Jan solliciteert bij Consolid. “Dat was best spannend”, vertelt hij. “Ik heb natuurlijk een groot gat in mijn CV en wilde graag eerlijk zijn over mijn verleden. Gelukkig reageerde Consolid heel goed. Ze zagen wat in mij en hebben me de kans geboden om weer aan het werk te gaan. Na een medische keuring en het halen van mijn Code 95 certificaat, kon ik weer aan de slag.”

Kick

Hoe bevalt het om weer achter het grote stuur te zitten? “Het is heel gaaf om zo’n groot voertuig te besturen. Ik doe er alles aan om mensen zo comfortabel mogelijk van A naar B te brengen. Laatst reed ik op Koningsdag door de binnenstad van Zwolle, dan geeft het een kick om de bus netjes door het drukke verkeer te navigeren.”

Dubbel en dwars inhalen

Gerrit-Jan ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Ik heb 10 jaar van mijn leven gemist, dat haal ik nu dubbel en dwars in. Deze baan helpt daar absoluut bij. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen. Bovendien geeft het de financiële vrijheid om leuke dingen te doen. Zo zijn mijn vrouw en ik laatst op vakantie geweest naar Frankrijk. En binnenkort gaan we een weekend weg met vrienden. Ik wil nu vooral volop genieten van het leven.”

Ook jouw carrière buschauffeur weer oppakken? Ontdek de mogelijkheden.