D baan.
o

Albert Heijn bezorger Hans Naber (66) met pensioen

Van baan wisselen in de laatste jaren voor je pensioen? Hans Naber (66) deed het. Hij ging 2,5 jaar geleden via Consolid aan de slag als bezorger voor Albert Heijn. Dat bleek een gouden stap.

Publicatiedatum: 1 juli 2024

Hans heeft zijn hele leven in de horeca en catering gewerkt. Op zijn 63e besluit hij een droom waar te maken: meedoen aan een reality show. Hij wordt geselecteerd voor Million Dollar Island en reist samen met 100 wildvreemden af naar een onbewoond eiland. Helaas komt er snel een einde aan zijn avontuur. “Door een wondje aan mijn been in combinatie met mijn diabetes type 2 vond de arts het niet verantwoord dat ik doorging. Zéker niet in Coronatijd”, vertelt Hans. “Na een week zat ik weer in het vliegtuig terug naar huis. Vreselijk jammer.”

Thuis wil Hans weer aan het werk. “Ik werkte al jaren voor een cateringbedrijf en had voor Million Dollar Island 11 weken onbetaald verlof opgenomen. Eenmaal thuis bleek al snel dat er niet meer genoeg werk voor mij was. Toen zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan.”

Baan zonder stress

Hans moet dus vlak voor zijn pensioen op zoek naar een nieuwe baan. Al snel komt hij uit bij bezorger. “Ik heb geen opleiding, alleen heel veel horeca-ervaring. Werken in de horeca wilde ik alleen niet meer, dat is op deze leeftijd te zwaar. Maar boodschappen bezorgen leek me wel wat. Ik houd van autorijden en wilde een baan zonder stress. Binnen een week kon ik via Consolid aan de slag bij Albert Heijn.”

Klaar is ook echt klaar

Het blijkt een gouden stap. Hans: “Ik heb het de afgelopen 2,5 jaar enorm naar mijn zin gehad. Vroeger nam ik mijn werkzorgen mee naar huis. Zijn de roosters wel goed, hebben mensen klachten? Dat blijft dan malen in je achterhoofd. Als bezorger is klaar ook echt klaar. Ik draaide alleen ochtenddiensten en was vaak om 14 uur weer thuis. Dan had ik nog de hele middag voor mezelf. Heerlijk!”

Ook het sociale aspect spreekt Hans aan. “Je bouwt toch een band op met de mensen bij wie je de boodschappen bezorgt. Vaak kreeg ik te horen: wat leuk dat je er weer bent! Die bevestiging is natuurlijk fijn.”

Met pensioen

Een maand geleden is Hans met pensioen gegaan. “Ik werd verrast door een mooie bos bloemen, een fles champagne en een toespraak van mijn teamleider. Hij had veel respect voor het feit dat ik met mijn 66 jaar nog al die zware kratten met boodschappen tilde.” Wat gaat Hans nu doen? “Hobby’s genoeg. Ik ben dol op kringloopwinkels en rommelmarkten en heb net mijn hele inrichting omgegooid. Verder zie ik wel wat de toekomst brengt. Eerst maar lekker genieten van de zomer.”

Ook werken als bezorger? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers. Check de vacatures.