D baan.
o

Van tandtechnicus tot buschauffeur: Ruben (49) liet zich omscholen..

Van tandtechnicus tot buschauffeur: Ruben Buijs (49) liet zich vorig jaar omscholen via de Consolid Academy. Inmiddels zit hij een maand achter het grote stuur. Ruben: “In de bus kan ik met veel plezier naar mijn pensioen toe rijden.”

 Ruben heeft 10 jaar gewerkt als tandtechnicus. In een laboratorium maakt en repareert hij kunstgebitten, implantaten, kronen, bruggen en beugels. Door omstandigheden bij zijn werkgever moet hij op zoek naar een andere baan. Dan besluit Ruben om het over een totaal andere boeg te gooien. “Na 10 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt hij. “Ik heb vroeger in dienst gezeten en daar mijn groot rijbewijs gehaald. Ik miste het rijden in grote voertuigen. Buschauffeur worden leek me daarom wel wat.”

Smaak te pakken

Ruben klopt aan bij het U-OV, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Voor de opleiding tot buschauffeur verwijzen ze hem door naar de Consolid Academy. “Ik heb contact opgenomen met Consolid en kon direct beginnen. Zij stippelen de hele opleiding voor je uit en schieten de kosten voor. Je begint met een klassikale theorie-opleiding. Dat vond ik best spannend, je moet het toch maar even doen. Maar omdat je les krijgt met een groepje, heb je veel aan elkaar. Na de theorie ga je door naar de praktijk. Na twee keer lessen met een instructeur had ik de smaak weer te pakken. Heerlijk om weer achter het grote stuur te zitten.”

Geen wekker meer

Ruben slaagt met vlag en wimpel en rijdt nu een maand als buschauffeur in de regio Utrecht. “Ik vind het geweldig. Als tandtechnicus zat ik de hele dag in een klein laboratorium, nu heb ik alle vrijheid en is elke dag anders. Zo rijd ik elke dag wel 7 verschillende routes in verschillende bussen. Van een extra lange bus van 25 meter tot een kleine elektrische bus. Dat houdt het werk afwisselend. Nog een mooie bijkomstigheid: ik heb opgegeven dat ik om 13:00 uur wil beginnen. Ik hoef dus nooit meer een wekker te zetten. Heerlijk is dat. Op deze manier kan ik op een leuke manier naar mijn pensioen toe rijden.”

Ook werken als buschauffeur? Bekijk de mogelijkheden bij de Consolid Academy.