D baan.
o

Zo maakte vrachtwagenchauffeur Peter zijn jongensdroom waar

Publicatiedatum: 6 februari 2022

De jongensdroom van Peter Heere (24)? Vrachtwagenchauffeur worden! Vorig jaar maakte hij zijn droom waar door te starten met een werk en leertraject bij Consolid. Inmiddels heeft Peter zijn rijbewijs C én een vast contract op zak. Binnenkort gaat hij zelfs verder voor zijn rijbewijs CE.

Met open armen ontvangen

Vorig jaar zat Peter niet meer op zijn plek bij zijn toenmalige werkgever. Het werd tijd om zijn jongensdroom waar te maken: vrachtwagenchauffeur worden. Hij nam contact op met verschillende uitzendbureaus voor het volgen van een opleidingstraject tot vrachtwagenchauffeur. Bij Consolid voelde het meteen goed. “Ik werd met open armen ontvangen”, vertelt Peter. “Vanaf het eerste moment vond ik het persoonlijke contact met de mensen van Consolid erg fijn. Alles werd duidelijk stap voor stap uitgelegd.”

Direct aan de slag

Bovendien kon Peter direct de weg op. “Tijdens de kennismaking met Consolid kreeg ik de optie om direct aan de slag te gaan als bezorger bij Jumbo. Een geweldige kans. Want zo kon ik tijdens mijn opleiding alvast ervaring als chauffeur opdoen.” De afgelopen maanden heeft Peter met veel plezier voor Jumbo gewerkt. “Ik heb nog veel contact met oud-collega’s. Bovendien heb ik niet alleen rijervaring opgedaan, maar ook veel geleerd over leidinggeven en het laden en lossen van de wagens.”

Enorme ontwikkeling

Inmiddels heeft Peter zijn felbegeerde rijbewijs C op zak. “In juni 2021 ben ik gestart met rijlessen. Binnen een half jaar had ik mijn rijbewijs C binnen en kon ik direct aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij de Technische Unie. Ook hier heb ik het enorm naar mijn zin.” Afgelopen maand werd zijn inzet zelfs beloond met een vast contract bij Consolid. Dat vertrouwen voelt goed. “Dankzij Consolid heb ik in korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de zekerheid van een vaste baan. Een heel fijn gevoel.”

Peter is trouwens nog niet klaar met dromen. “Binnenkort wil ik door voor mijn rijbewijs CE. Uiteraard via Consolid.”

Ook werken en leren tegelijk? Check de openstaande vacatures.