D baan.
o

Zo kreeg Martin zijn leven weer op de rit

Na een lastige privésituatie, heeft Martin van Beemdelust (39) zijn leven weer op de rit. Hij begon vier jaar geleden als bezorger bij Consolid en slaagde dit jaar voor zijn rijbewijs CE voor vrachtwagen met aanhanger. Een droom die uitkomt. Martin: “Als je uit een moeilijke periode komt, wil je er sterker uitkomen. Consolid heeft me daarin geweldig ondersteund.”

Martin heeft 25 jaar ervaring in de transport, maar komt door een moeilijke privésituatie thuis te zitten. Als hij zijn leven weer op de rit wil krijgen, neemt hij contact op met Consolid. “Ik wilde weer gaan bezorgen en zag dat je bij Consolid veel kanten op kon. Na de eerste kennismaking mocht ik direct aan de slag als bezorger voor Albert Heijn”, vertelt Martin.

Buddy opleider

Martin bezorgt drie jaar lang met veel plezier boodschappen voor Albert Heijn Online: “Ik vind het heerlijk om alleen op de weg te zitten en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen route. Daarnaast houd ik ervan om buiten te zijn en met mijn lichaam te werken. Dankzij mijn ervaring in de logistiek mocht ik al snel aan de slag als buddy opleider om nieuwe bezorgers in te werken.”

Van klein naar groot stuur

Na drie jaar begint het bij Martin te kriebelen om de stap van klein naar groot stuur te maken. Zijn hart gaat sneller kloppen van het echte grote werk. “Het is altijd mijn droom geweest om te trucken in Amerika. De lange afstanden en grote vrachtwagens vind ik geweldig. Bij Consolid kreeg ik de kans om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen. In december 2021 ben ik geslaagd voor mijn rijbewijs C en dit jaar voor mijn rijbewijs CE voor een trekker met oplegger combinatie. Nu mag ik echt groot gaan rijden.”

Het roer om

Martin is deze maand via Consolid begonnen als vrachtwagenchauffeur bij Ploeger in Harderwijk. Hij rijdt daar zijn droom: een trekker met oplegger combinatie. “Consolid heeft mij altijd gesteund. Toen ik vier jaar geleden aan de slag ging als bezorger had ik schulden. Ik heb meteen open kaart gespeeld met Consolid en zij gaven me echt de kans om het roer om te gooien. Ook toen ik mijn vrachtwagenrijbewijs wilde halen, stonden ze direct achter me. Omdat ik schulden had, kon ik niet meteen beginnen. De Consolid Academy schiet het geld voor de opleiding namelijk voor en dat telt officieel als een extra schuld. Maar zodra ik mijn schulden had afgelost, mocht ik starten met het opleidingstraject. Mede dankzij Consolid ben ik sterker uit deze moeilijke periode gekomen.”