D baan.
o

Van sleur naar vrijheid

Redouan werkt als Albert Heijn bezorger

Na twee kantoorbanen is Redouan Cherfi (26) klaar met de sleur: hij gaat op zoek naar een nieuwe baan met meer bewegingsruimte. Via Consolid kan hij aan de slag als Albert Heijn bezorger. Sindsdien is geen dag hetzelfde: “Vorige week stond ik nog met mijn bus op de Dam in Amsterdam.”

Redouan begint zijn carrière op kantoor. “Ik heb gewerkt bij de klantenservice van een bank en energiecontracten verkocht. Maar de hele dag achter een computer zitten was niks voor mij. Ik kwam in een sleur terecht. Vorig jaar besloot ik op zoek te gaan naar een baan met meer vrijheid en afwisseling.”

De weg op

Omdat Redouan net zijn rijbewijs heeft gehaald, zoekt hij een baan op de weg. “Ik houd van rijden en onderweg zijn. Dus toen ik bij Consolid een vacature voor Albert Heijn bezorger zag, besloot ik te reageren. Dezelfde dag had ik een reactie van Consolid en de volgende dag kon ik al op sollicitatiegesprek komen in Groningen.”

De dagen vliegen voorbij

Redouan werkt inmiddels een jaar als Albert Heijn bezorger en heeft daar nog geen moment spijt van gehad: “Het is een hele veelzijdige baan omdat je het autorijden afwisselt met het bezorgen van boodschappen. Je bent dus ook fysiek bezig en lekker veel buiten. Daarnaast is het contact met klanten heel erg leuk. Iedereen is blij om je te zien. De dagen vliegen echt voorbij.”

Het leukste aan zijn werk? “De vrijheid”, vertelt Redouan. “Je moet natuurlijk binnen een bepaalde tijd je boodschappen bezorgen. Maar hoe je dat invult, bepaal je zelf. Laatst reed ik over een mooie dijk. Omdat ik een half uur voorliep op schema en nog pauze had, heb ik m’n bus aan de kant gezet en een kijkje genomen. Die vrijheid heb je als bezorger.”

Van Friesland tot Amsterdam

Je komt Redouan vooral tegen in het Noorden van het land. “De ene dag bezorg ik de hele dag in Leeuwarden, de andere dag rijd ik van dorp naar dorp. Ik rijd nooit twee dagen achter elkaar dezelfde route. Vorige week hadden ze te weinig mensen in Amsterdam, dus vroegen ze mij om in te vallen. Reed ik opeens met mijn bus over de Wallen en de Dam. Ik was daar nog nooit geweest, dus het was meteen een leuk uitje.”

Ook van sleur naar vrijheid? We zoeken altijd enthousiaste bezorgers. Check de vacatures!