D baan.
o

Rogier (58) rijdt voor Scania

“Ik heb de kans met beide handen aangegrepen”

Rogier Gigengack (58) is geboren en getogen op de kermis. Sinds dit jaar heeft hij voor het eerst een baan in de ‘burgermaatschappij’, zoals dat op de kermis wordt genoemd. Via Consolid rijdt hij voor Scania gloednieuwe vrachtwagens naar de haven van Rotterdam. En dat bevalt goed: “Het is gewoon supermooi werk!”

Rogier komt uit een echte kermisfamilie en heeft zijn hele leven met eigen attracties op de kermis gestaan. “Ik heb een olieballenkraam en een hengelspel gehad”, vertelt hij. “Dat ging heel lang goed, maar toen kwam corona. Ook speelde er veel in mijn privéleven. Toen ging het minder.”

Met beide handen

Dan vertelt een vriend hem over het werk voor Scania via Consolid. “Hij komt ook van de kermis en was heel enthousiast over het werk”, vertelt Rogier. “Ik heb de kans met beide handen aangegrepen. Ik rijd al mijn hele leven in vrachtwagens op de kermis. Het chauffeursleven heeft me altijd getrokken en Scania is mijn favoriete merk. Ik had mijn eerste gesprek met Ben, die de planning doet voor Consolid, en kon direct aan de slag.”

Super team

Dat was best een grote stap voor Rogier. “Ik heb mijn hele leven op de kermis gewerkt en kende niets anders. Dit is mijn eerste baan in de burgermaatschappij, zo noemen we dat op de kermis. Maar ik vind het hartstikke mooi werk. Je bent lekker op pad en maakt altijd wat mee. Net als op de kermis. Bovendien hebben we een super team. Alle chauffeurs hebben goed contact met elkaar en iedereen behandeld elkaar met respect. Ook bij Consolid is alles perfect geregeld. Elke woensdagmiddag krijg ik stipt op tijd betaald.”

Hoogseizoen

Rogier rijdt nu twee dagen per week voor Scania. “Ik haal nieuwe vrachtwagens op die voor transport naar de Rotterdamse haven moeten. Daarnaast doe ik nog steeds freelancewerk op de kermis, waar het nu hoogseizoen is. Ik kan toch niet helemaal uit het kermiswereldje weg blijven”, lacht hij. “Maar in de winter wil ik het werk voor Scania uitbreiden naar drie dagen per week.”

Andere wending

Het leven van Rogier heeft het afgelopen jaar een compleet andere wending genomen. “Ik kon me een leven buiten de kermis niet voorstellen. Maar nu heb ik nieuw werk en ga ik binnenkort trouwen met een mijn grote liefde: een vrouw uit de burgermaatschappij. Mooi toch?”