D baan.
o

Buschauffeur in spé Romeo bouwt aan zijn toekomst bij Consolid

Publicatiedatum: 22 augustus 2022

Romeo Antonio Fecunda (45) maakt graag mensen blij. Bij Consolid brengt hij deze passie elke dag in de praktijk. Nu nog als bezorger voor Albert Heijn en binnenkort als buschauffeur voor Connexxion. “Een klein gebaar kan een groot verschil maken.”

Romeo begon in juli 2021 bij Consolid als bezorger voor Albert Heijn. “Een hele fijne baan”, vertelt hij. “Ik ben een echt buitenmens en heb als bezorger zoveel mooie plekken in de omgeving van Amsterdam ontdekt. Daarnaast maak ik graag mensen blij. Een klein gebaar kan al een groot verschil maken. Zo help ik ouderen die moeite hebben met het tillen van de boodschappen. Of maak ik een praatje met mensen die eenzaam zijn. Daar komen mooie gesprekken uit voort.”

Bouwen aan toekomst

Romeo heeft het naar zijn zin als bezorger voor Albert Heijn. Maar als hij in de Consolid-app een opleidingsvacature voor buschauffeur met baangarantie ziet, gaat zijn hart direct sneller kloppen. “Ik ben 45 jaar, net gescheiden en op zoek naar vastigheid. De opleiding tot buschauffeur met baangarantie biedt mij de kans om aan mijn toekomst te bouwen”, vertelt Romeo. “Daarnaast hoor ik van andere buschauffeurs alleen maar positieve dingen over het werk. Ook hier heb je de hele dag contact met mensen en kun je met een glimlach het verschil maken. Het uniform is voor mij een leuke extra. Ik hou ervan om netjes gekleed te gaan.”

Consolid zorgt voor mensen

Romeo heeft inmiddels de intake en rijtest bij Connexxion achter de rug en begint binnenkort aan zijn opleiding. “Ik had nooit verwacht dat ik buschauffeur zou worden. Maar het is mijn lot dat deze kans op mijn pad is gekomen. Ik heb in het verleden veel verschillende banen gehad en niet elke werkgever heeft het beste met je voor. Maar bij Consolid zorgen ze goed voor hun mensen. Ik krijg de kans om mijn leven te organiseren.”