D baan.
o

Basisopleiding mét baangarantie

Buschauffeur: Rijbewijs D met code 95

Als je graag buschauffeur wilt worden, moet je het Rijbewijs D en je vakbekwaamheid (Code 95) behalen. 

Ben je al in bezit van een geldig rijbewijs D en wil je graag beroepsmatig aan de slag, maar lukt dit niet omdat je niet in het bezit bent van je code 95? Geen probleem! Wij helpen je met het behalen van code 95 en bieden je tevens een passende baan! Je code 95 is vijf jaar geldig. Om deze te verlengen volg je bij Consolid 35 uur nascholing, waarvan één dag praktijktraining.

Stap 1: Selectie & aanmelding

Wanneer je hebt gesolliciteerd en helemaal door alle stappen van de selectie bent gekomen, word je aangemeld bij een door Consolid gekozen verkeersschool.

In het selectietraject doe je ook een rijtest waarin wordt gekeken hoeveel uur les je minimaal nodig hebt om te kunnen slagen. Tijdens de selectie krijg je alles over de procedures en verdere voortgang uitgelegd. 

Stap 2: Opleidingsovereenkomst

Voordat je aan de opleiding begint, teken je een opleidingsovereenkomst met daarin de voorwaarden.Tijdens de periode die je voor Consolid gaat werken wordt een klein bedrag ingehouden op je salaris. Wanneer je deze periode geheel afmaakt, zal de rest van de opleidingskosten komen te vervallen (met uitzondering van de herexamenkosten). Zo heb je een voordelige opleiding én een baangarantie tegelijk.

Stap 3: Opleiding

Je begint altijd met de theorie voor code 95. In principe gaat dit in de klassikale vorm bij een verkeersschool bij jou in de regio.

Er zijn soms cursussen in de avond en het weekend mogelijk. Dit in overleg met jouw intercedent omdat deze deeltijdcursussen wel langer duren. De duur van de theorieopleiding verschilt per opleider, maar duurt gemiddeld 3 weken.

Behaal met de Consolid Academy je rijbewijs D met code 95

De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt eisen aan jouw basiskwalificatie als aankomende beroepschauffeur en verplicht je als actieve buschauffeur om nascholing te volgen. Bij Consolid volg je in beide gevallen de meest geschikte rijopleiding of nascholing. Zo helpen we je aan de juiste papieren en ga je veilig en vakbekwaam op weg.

Theorie

De theorievakken van de code 95 zijn:

RV1 (Verkeer en Techniek);
V2C (Administratie);
V3C (Praktijkcases op basis van V2C).

Na de theorievakken begint het praktijkdeel van de opleiding. Er kan pas een praktijkexamen C worden gereserveerd bij het CBR (CCV) wanneer RV1 en V2C zijn behaald.De rijlesssen worden altijd gepland aan de hand van beschikbare praktijkexamens C. Beide praktijktoetsen zijn ook nog voor de code 95.

Praktijk

De praktijkvakken van de code 95 zijn:

TBT (Toets Besloten Terrein)
instructie op 1 dag - dezelfde dag vaak de toets;
PT (Praktische Toets)
instructie op 1 dag - dezelfde dag vaak de toets;
Praktijkexamen C.

Hiervoor volg je eerst het aantal lesuren die zijn aangegeven in jouw rijtest tijdens de selectie. Rijlessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur op een voertuig met dubbele bediening. De lessen worden vaak in blokken gegeven van 3 tot 6 uur. Voor de praktijk wordt gemiddeld 1,5 maand uitgetrokken.

Start bij ons je rijopleiding D

Volg een rijopleiding met code 95.
Word onze nieuwe:

Aanvullende opleidingen

Maak van je passie jouw dagelijkse beroepspraktijk

Blijf up to date en futureproof

Start een aanvullende opleiding via Consolid.

Benieuwd wat de Consolid Academy voor jou kan doen?