D baan.
o

Eerste Werkdag Survival Kit: Tips voor een Vliegende Start

Daar ga je dan, je eerste werkdag bij je nieuwe baan! Opgewonden? Check. Nerveuze kriebels? Dubbel check. Een nieuwe job is als een nieuw avontuur, vol spanning en kansen. Maar hey, geen stress! Met deze tips ben jij helemaal klaar om je eerste werkdag te rocken: 

 • Plan je route: Voorkom stress en kom niet te laat door je route van tevoren te checken. Google Maps is je beste vriend!  Zoek vast uit waar het bedrijf precies zit, met welk vervoersmiddel je erheen gaat en hoe laat je weg van huis moet.
   

 • Leg je outfit klaar: Bedenk de dag van tevoren vast wat je aan doet. Zorg ervoor dat het geschikt is voor de dresscode van het bedrijf. Draag iets wat bij je past, waar je je comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Hiermee kan je een eerste indruk mee versterken.
   

 • Documenten en benodigdheden: Neem alle benodigde documenten mee, zoals identificatie, contracten of andere papieren die je werkgever heeft gevraagd.
   

 • Doe vast research: Neem de tijd om wat meer te weten te komen over het bedrijf waar je gaat werken. Leer over hun missie, visie en recente projecten. Dit kan je helpen om beter voorbereid te zijn tijdens kennismakingsgesprekken.
   

 • Kom op tijd: Kom op tijd en maak een goede eerste indruk! Door op tijd te komen laat je zien dat je betrouwbaar bent en serieus bent over je nieuwe baan.
   

 • Wees open en vriendelijk: Wees open naar je nieuwe collega's toe en toon interesse in wat ze te zeggen hebben. Dit kan helpen om een goede eerste indruk te maken en de basis te leggen voor een positieve werkrelatie.
   

 • Stel vragen: Wees niet bang om vragen te stellen als je iets niet begrijpt of als je meer informatie nodig hebt. Het tonen van nieuwsgierigheid en een bereidheid om te leren wordt vaak gewaardeerd door werkgevers. 
   

 • Ontspan en wees jezelf: Het is normaal om nerveus te zijn op je eerste werkdag. Probeer wat te ontspannen en wees jezelf. Ze hebben jou niet voor niets gekozen voor de job! Vertrouw op jezelf en doe wat je kan, meer kan je niet doen. 
   

 • Maak notities: Door notities op je eerste dag te maken laat je zien dat je proactief bent en serieus bent over je nieuwe baan. Tijdens je eerste werkdag wordt er vaak veel informatie op je afgevuurd, en het is begrijpelijk dat je niet alles meteen kunt onthouden. Door notities te maken, kun je belangrijke details noteren.  

Zo, klaar voor je eerste werkdag! Met deze tips in gedachten ben je helemaal klaar om die dag te rocken. Zorg voor een goede voorbereiding, wees open en vriendelijk en vooral gewoon lekker jezelf. Veel succes en plezier bij je nieuwe uitdaging!  

Ben jij ook klaar voor een nieuwe uitdaging? Check onze vacatures en solliciteer direct!