D baan.
o

Zo tovert Denise een glimlach op ieders gezicht

Denise Groenwold (31) vindt in 2019 haar droombaan bij Consolid: als passagiersassistente op Schiphol begeleidt ze mindervalide passagiers van en naar hun vlucht. Met haar vrolijke uitstraling en oprechte aandacht, tovert ze een glimlach op ieders gezicht. Helaas gooit een zwaar ongeluk roet in het eten. Na twee jaar revalideren, schittert ze sinds kort weer op de werkvloer. Via Consolid werkt ze nu als receptioniste bij een bank. “Ook hier kan ik er voor mensen zijn.”

Denise voelde zich als een vis in het water als passagiersassistente op Schiphol: “Ik hou ervan om mensen te helpen. Je komt op Schiphol zoveel verschillende mensen tegen en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Denise voelde zich als een vis in het water als passagiersassistente op Schiphol: “Ik hou ervan om mensen te helpen. Je komt op Schiphol zoveel verschillende mensen tegen en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik accepteer mensen zoals ze zijn en maak met iedereen een praatje. Ik kreeg vaak te horen dat passagiers zich bij mij op hun gemak voelden. Dat gaf me een heel goed gevoel.”

Fysiek te zwaar

Helaas maakt een zwaar ongeluk in 2020 een einde aan haar carrière op Schiphol. Denise wordt aangereden door een auto. Ze komt thuis te zitten met een verdraaide knieschijf, triggerduim en Carpaal Tunnel Syndroom aan beide armen. “Bijna elke week had ik contact met Consolid. Dat was heel fijn. Ze dachten met me mee en hielpen waar het kon”, vertelt Denise. “Ik hoopte eerst nog dat ik terug kon komen op Schiphol. Maar het werk is fysiek te zwaar. Ik kan niet meer de hele dag achter een rolstoel lopen.”

Peptalk

Na twee jaar revalideren wil Denise graag weer aan het werk. Hoewel Schiphol geen optie meer is, vindt Consolid een nieuwe baan die bij haar past: receptioniste bij een bank. “Het was in het begin even wennen”, geeft Denise toe. “De hele dag zitten is natuurlijk iets heel anders dan de hele dag over het vliegveld lopen. Maar ook hier kan ik mijn ei kwijt door er voor mensen te zijn. Ik zie het bijvoorbeeld als collega’s niet lekker in hun vel zitten. Dan vraag ik door of geef ik een peptalk. Zo hoop ik hun dag een stukje vrolijker te maken.”