D baan.
o

Vrachtwagenchauffeur Joshua (23) maakte zijn jongensdroom waar bij Consolid

Van websitebouwer tot vrachtwagenchauffeur

Joshua van den Bosch (23) ruilde het computerscherm in voor het grote stuur. Via Consolid haalde hij zijn rijbewijs CE en werkt nu als vrachtwagenchauffeur voor Bidfood. Een jongensdroom die uitkomt.

Via zijn vader komt Joshua al jong in aanraking met de liefde voor vrachtwagens: “Mijn vader was datamanager voor een ziekenhuis, maar werd wegbezuinigd. Toen kreeg hij het aanbod om zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Ik vond het geweldig en ging als 16-jarige jongen vaak met hem mee. Het is supergaaf om in zo’n grote wagen door heel Nederland te rijden.”

Jongensdroom waarmaken

Toch kiest Joshua voor een ander carrièrepad. Hij volgt een opleiding tot websitebouwer en gaat aan de slag op kantoor. Maar als zijn contract in 2021 niet verlengd wordt, hangt ook Joshua zijn computerscherm aan de wilgen. “Ik dacht: bekijk het maar met je computer. Ik ga mijn vader achterna! Mijn familie vond het zonde van mijn opleiding, maar ik wilde mijn jongensdroom waarmaken. Toen mijn schoonvader een vacature van Consolid op Facebook zag, besloot ik te reageren.”

Het grote werk

Joshua reageert op een vacature voor BE/C-chauffeur, inclusief betaalde opleiding. “Ik stuurde mijn motivatie met het verhaal over mijn vader en werd direct gebeld door Consolid. Ze vroegen of ik niet liever mijn CE-rijbewijs wilde halen. Dat is het rijbewijs voor een vrachtauto met een aanhanger van meer dan 750 kilo. Het echte grote werk dus, wat mijn vader ook doet. Ik kon direct aan de slag als B-chauffeur bij horecagroothandel Bidfood en tegelijkertijd mijn rijbewijs C en daarna mijn rijbewijs CE halen via de Consolid Academy. Een paar dagen later mocht ik al beginnen.”

Werken en leren

Werken en leren gaat Joshua goed af. “De planning werd heel goed geregeld door Bidfood. Ze hielden rekening met mijn situatie”, vertelt Joshua. “Ik begon ’s ochtend om 5 uur met werken tot een uur of 12. Daarna ging ik meteen door naar de rijschool. Dat was heel goed te doen.” In september 2022 haalt Joshua zijn C-rijbewijs en in juni 2023 heeft hij ook zijn CE-rijbewijs op zak.

Kick op het strand

Joshua zit helemaal op zijn plek bij Bidfood. Sinds deze zomer rijdt hij een hele bijzondere route: dwars over het strand van Zandvoort. “Bidfood bevoorraadt ook een aantal strandpaviljoens”, vertelt Joshua. “Dat kan alleen over het strand met een speciale 4x4 bakwagen. Geweldige wagens! Toen ze vroegen of ik bij de strandploeg wilde, heb ik zonder nadenken ja gezegd. In zo’n gave wagen over het strand rijden, geeft een enorme kick.”

Nog geen moment spijt

Joshua heeft nog geen moment spijt gehad van zijn carrièreswitch. “Het verveelt nooit om in een vrachtwagen te rijden. Je bent de hele dag buiten en hebt leuk contact met je klanten. Ze zijn altijd blij als je hun spullen komt brengen. Als ik ’s avonds thuiskom, vertellen mijn vader en ik elkaar eerst verhalen over onze dag op de weg. Je maakt altijd iets mee. Nee, ik mis het kantoor niet”, lacht hij.

Ook vrachtwagenchauffeur worden via Consolid? Check de opleidingsvacatures!