Consolid Payroll

Onbezorgd flexibel werk mogelijk maken zonder administratieve rompslomp.

De wereld is in beweging. Door alle technologische ontwikkelingen verandert de manier waarop wij meebewegen elke dag weer. Grenzen vervagen. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. En elke plek is bereikbaar. Tegelijkertijd staan efficiëntie en duurzaamheid hoger op de agenda’s dan ooit. Waardoor de invulling van werk in vervoer en veiligheid aanzienlijk verandert. En dat biedt kansen. Voor werknemers én werkgevers. Bijv. als het gaat om arbeidsflexibiliteit.

Bij Consolid doen we er namelijk alles aan om de zaak voor u aan het rollen te krijgen én te houden.

✔  Optimalisatie van de contractmix
✔  Benutten van de flexibiliteit van het fasesysteem (5,5 jaar)
✔  Uitbesteden van ziekterisico
✔  Verminderen van werkzaamheden op het gebied van personeelsadministratie
✔  Verloongemak op het gebied van urenverwerking en salarisadministratie


UW WENDBAARHEID. ONZE AANDACHT.

 

ARBEIDSFLEXIBILITEIT

Voor de één is het een zegen, voor de ander maar een lastig fenomeen.

Voor u als bedrijf is het voordeel van een tijdelijk arbeidscontract dat u niet direct vast zit aan een werknemer met een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Ook bent u flexibel in het aantal uren dat u een werknemer aanbiedt.
De keerzijde van de medaille is, dat een werknemer die juist op zoek is naar een stukje vastigheid en continuïteit, mogelijk niet voor u kiest, wanneer u hem dit niet kunt bieden.

De keuze: een werknemer in dienst nemen of via payrolling inzetten

Wanneer iemand bij u in dienst treedt, bent u als werkgever verplicht om deze werknemer, na het derde contract voor bepaalde tijd of na twee jaar dienstverband, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden, wanneer u de samenwerking wilt voortzetten.

Voor de gehele periode waarin een werknemer bij u in dienst is (tijdelijk en vast), bent u volledig verantwoordelijk voor alle contractadministratie, de salarisuitkering, begeleiding bij ziekteverzuim en alle financiële risico’s bij verzuim. Dit alles vraagt uw doorlopende aandacht.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de administratie voor werknemers uit handen te geven om zich volledig te kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Voor hen is payrolling de ideale oplossing om te kunnen ondernemen én vast en zeker te kunnen beschikken over extra capaciteit.

 


 

Waarom zou u kiezen voor payrolling?

Een werknemer die via payrolling bij u werkt, kan voor een periode van 5,5 jaar flexibel worden ingezet, zonder arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dat is 3,5 jaar langer dan wanneer hij bij u in dienst is, omdat dan een wettelijk vastgesteld maximum van 2 jaar geldt.

Wat betekent dit in de praktijk voor u?  En uw flexkracht?

Waarom zou u kiezen voor payrolling door Consolid?

Consolid is al meer dan 25 jaar dé detacheerder, uitzender en payroller in de vervoer- en veiligheidsbranche van Nederland. Onze jarenlange ervaring en actuele kennis van de meest uiteenlopende cao’s binnen de branche maken ons een bewezen specialist in het domein Vervoer & Veiligheid.

Neem contact op met onze specialist  Mahalia van der Kust


Wij bieden u de mogelijkheid om arbeidsflexibiliteit optimaal te organiseren en te realiseren binnen uw bedrijf.
 

EEN CONCREET VOORBEELD: Een werknemer die via payrolling bij u werkt, heeft recht op alle arbeidsvoorwaarden die gelden in uw branche. Consolid volgt de ontwikkelingen van alle relevante cao’s op de voet en voert eventuele wijzigingen direct door. Als juridisch werkgever zorgt Consolid ervoor dat wettelijke werkgeversverplichtingen tijdig en adequaat worden toegepast en uitgevoerd. U heeft hier als klant geen omkijken naar.

  WIN-WIN

Onze kennis en ervaring in de vervoer- en veiligheidsbranche hebben nog een ander groot voordeel

Ons netwerk bestaat uit diverse bedrijven die medewerkers niet (altijd) een dienstverband van 40, 32 of zelfs maar 16 uur kunnen aanbieden. Werknemers die op zoek zijn naar een fulltime dienstverband kiezen om die reden nu vaak voor een andere werkgever, die wel 40 uur werk kan garanderen.

Wij zorgen er graag voor dat u als aanbieder van part-time werk deze kandidaat voortaan niet meer misloopt, door hem aanvullende uren aan te bieden bij een van onze andere part-time opdrachtgevers binnen het domein Vervoer & Veiligheid. Zo managen we schaarste & mobiliteit en bieden we continuïteit & zekerheid.

EEN CONCREET VOORBEELD: Wanneer u een werknemer graag bij u aan het werk wilt zetten, maar hem slechts 20 uur werk per week kunt bieden, dan loont het om hem via Consolid payrolling in te huren. Wanneer u als inlener garant staat voor 20 uur werk, dan bieden wij de werknemer op basis van zijn fulltime-wensen de overige 20 uur werk aan via andere payroll-inleners in ons netwerk. Een klassieke win-win situatie.