Opleiding Machinist BB / Rangeerder Amsterdam

Opleiding tot treinmachinist en rangeerder met overbruggingsmogelijkheid tot aan vaste baan. Na enkele maanden zelfstandig aan de slag als machinist beperkt bevoegd op het emplacement Watergraafsmeer (Amsterdam-Oost). Als je de opleiding met goed gevolg afrond ben je verzekerd van een baan. 

Functieomschrijving

Op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan met een grote verantwoordelijkheid? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot treinmachinist beperkt bevoegd. Met jouw team stel je de treinstellen samen en maak je deze gereed voor vertrek richting o.a. Amsterdam Centraal.

Het beroep van treinmachinist is een prachtig beroep voor mensen die stevig in hun schoenen staan en goed in staat zijn om fysiek werk te verrichten. Je werkt in een ploegendienst, denk hierbij aan vroege, late en nachtdiensten. In deze functie rijd je met verschillende soorten locomotieven en je voert ook veel rangeerwerkzaamheden uit.

De opleiding bestaat uit 2 delen, namelijk machinist BB en rangeerder en neemt ± 4 maanden in beslag. De opleiding wordt zowel in de praktijk gegeven als theoretisch, waardoor je de theorie direct leert toe te passen in de praktijk en je leert direct je collega's goed kennen. Tijdens de praktijkdagen loop je mee met een ervaren mentor machinist.

Houd er rekening mee dat de opleiding een intensief en fulltime traject is. Zowel de theorie als praktijk opleiding wordt in Amsterdam gegeven.

Functie-eisen

 • MBO-3 werk- en denkniveau of hoger en bij voorkeur met een diploma op dit niveau.
 • Een technische achtergrond is een duidelijke pré.
 • Ervaring in werk met onregelmatige werktijden en/of met ploegendiensten.
 • In het bezit van rijbewijs B en een eigen auto of motor. Je moet in staat zijn om op ieder moment van de dag of nacht op het emplacement te Watergraafsmeer kunnen komen, zonder afhankelijkheid van openbaar vervoer.
 • Woonachtig binnen een straal van 50 kilometer van Watergraafsmeer.

Let op!: Om in aanmerking te komen dien je een uitgebreide motivatie en een up-to-date cv mee te zenden met je sollicitatie.

Wat bieden wij?

Tijdens de opleiding tot machinist beperkt bevoegd en rangeerder bieden wij de mogelijkheid tot een stagevergoeding of behoud van uitkering.

Na het succesvol afronden van de opleiding ben je verzekerd van een baan met een urengarantie van gemiddeld 32 uur per week.

Het bruto uurloon bedraagt €11,54 per uur excl. de onregelmatigheidstoeslagen. Daarnaast ontvang je nog een extra vergoeding voor het werken op feestdagen.

Consolid betaalt deze opleiding voor je en biedt je daarmee een unieke kans om het beroep van treinmachinist te gaan uitoefenen. Tijdens de opleiding wordt er geen loon en geen reiskostenvergoeding uitbetaald. Wel is het mogelijk om deze opleiding te volgen met een wekelijkse vergoeding of in het geval van een uitkering, met behoud van uitkering te volgen.

De opleiding zal starten in het najaar van 2017.

Een psychologisch onderzoek en een medische keuring maken onderdeel uit van het selectietraject.

 • Referentie nummer COCH03650
 • Dienstverband Fulltime,Parttime
 • Rijbewijzen B
 • Opleidingseisen HBO/WO MBO/HAVO/VWO
 • Locatie Watergraafsmeer/ Amsterdam
 • Publicatiedatum 16-06-2017
Vragen?
Recruitment Team

Stuur een e-mail