Opleiding Machinist / Rangeerder- Watergraafsmeer

Consolid gaat in de maand april  2017 voor de regio Watergraafsmeer weer kandidaten opleiden tot treinmachinist  beperkt bevoegd / rangeerder De opleiding is gekoppeld aan een baan als treinmachinist bb / rangeerder.

Functieomschrijving

Voor inzet bij onze klant op het emplacement te Watergraafsmeer zoeken we kandidaten (m/v) die we kunnen opleiden tot machinist bb / rangeerder. In deze combifunctie rijd je voornamelijk op het emplacement zelfstandig op de locomotieven.

Het beroep van treinmachinist is een prachtig beroep voor mensen die stevig in hun schoenen staan en goed in staat zijn om fysiek zwaar werk te verrichten. Naast de dagdiensten moet je ook op onregelmatige tijden willen en kunnen rijden. Denk aan avonden, weekenden en nachten. In deze functie rijd je niet uitsluitend op de locomotief, je voert ook veel rangeerwerkzaamheden uit.

Functie-eisen

  • MBO-3 werk- en denkniveau of hoger en bij voorkeur met een diploma op dit niveau.
  • Een technische achtergrond is een duidelijke pré.
  • Ervaring in werk met onregelmatige werktijden en/of met ploegendiensten.
  • In het bezit van rijbewijs B en een eigen auto of motor. Je moet in staat zijn om op ieder moment van de dag of nacht op het emplacement te Watergraafsmeer kunnen komen, zonder afhankelijkheid van openbaar vervoer.
  • Woonachtig binnen een straal van 50 kilometer van Watergraafsmeer.

Wat bieden wij?

De opleiding tot machinist bb / rangeerder duurt 4 maanden waarin theorie- en praktijkdagen elkaar afwisselen. Tijdens de praktijkdagen loop je mee met een ervaren mentor machinist, waarbij je de theorie zich direct omzet naar de praktijk. Houd er rekening mee dat de opleiding best wat van je vergt qua tijd en uithoudingsvermogen. Dit betekent dat je na de lesdagen vaak aan huiswerk genoeg te doen hebt om alles tot je te nemen en eigen te maken. Tijdens de opleiding wordt er geen loon en geen reiskostenvergoeding uitbetaald. Wanneer je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een machinistenvergunning en maak je een mooie start van je loopbaan op het spoor.

De startdatum voor de opleiding is in april 2017. Dit is afhankelijk van de vraag van de vervoerder en de mogelijkheden van de opleiders, maar voor het zover is heb je eerst een uitvoerig selectietraject te doorlopen. Daarom beginnen we er nu al mee.

Een psychologisch onderzoek en een medische keuring maken onderdeel uit van het selectietraject.

  • Referentie nummer COHA02119
  • Dienstverband Fulltime
  • Rijbewijzen B
  • Opleidingseisen HBO/WO MBO/HAVO/VWO
  • Locatie Watergraafsmeer