Opleiding Machinist / Wagencontroleur - Rotterdam

Consolid gaat in de maand februari 2017 voor de regio Rotterdam Waalhaven weer kandidaten opleiden tot treinmachinist in het goederenvervoer. De opleiding is gekoppeld aan een baan als treinmachinist/wagenmeester. 

Functieomschrijving

Voor inzet bij onze klanten in het railgoederenvervoer zoeken we kandidaten (m/v) die we kunnen opleiden tot machinist/wagenmeester. In deze combifunctie rijd je zelfstandig op goederenlocs, voornamelijk in het Rotterdams havengebied. Na verloop van tijd rijd je ook door heel Nederland met goederentreinen. Uiteindelijk is het mogelijk dat je zelfs tot net over de Duitse grens rijdt, naar Emmerich.

Het beroep van treinmachinist is een prachtig beroep voor mensen die stevig in hun schoenen staan en goed in staat zijn om fysiek zwaar werk te verrichten. Ook moeten zij naast dagdiensten op onregelmatige tijden willen en kunnen rijden, dus avonden, weekenden en nachten. Het is zeker geen werk waarbij je uitsluitend op de locomotief rijdt, want je voert ook veel controles uit op materieel en lading als wagenmeester.

Functie-eisen

  • Je hebt een MBO-3 werk- en denkniveau of hoger en bij voorkeur met een diploma op dit niveau.
  • Een technische achtergrond is een duidelijke pré.
  • Je hebt ervaring in werk met onregelmatige werktijden en/of met ploegendiensten.
  • Je moet in het bezit zijn van rijbewijs B en een eigen auto of motor hebben. Je moet in staat zijn om op ieder moment van de dag of nacht in het Rotterdamse havengebied te komen, zonder afhankelijkheid van openbaar vervoer.
  • Je woont binnen een straal van 50 kilometer van Rotterdam Waalhaven.

Wat bieden wij?

De opleiding tot machinist / wagencontroleur duurt 7 maanden waarin theorie- en praktijkdagen elkaar afwisselen. In deze basisopleiding worden ook de onderdelen ERTMS, Huckepack en gevaarlijke stoffen behandeld om ervoor te zorgen dat je in het havengebied aan de slag kunt als machinist. Tijdens de praktijkdagen loop je mee met een ervaren mentor machinist, waarbij je de theorie direct omzet naar de praktijk. Houd er rekening mee dat de opleiding best wat van je vergt qua tijd en uithoudingsvermogen. Dit betekent dat je na de lesdagen vaak aan huiswerk genoeg te doen hebt om alles tot je te nemen en eigen te maken. Tijdens de opleiding wordt geen loon en geen reiskostenvergoeding uitbetaald. Wanneer je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een machinistenvergunning en maak je een mooie start van je loopbaan op het spoor.

De startdatum voor de opleiding is in februari 2017. Dit is afhankelijk van de vraag van de vervoerder en de mogelijkheden van de opleiders, maar voor het zover is heb je eerst een uitvoerig selectietraject te doorlopen. Daarom beginnen we er nu al mee.

Een psychologisch onderzoek en een medische keuring maken ook onderdeel uit van de selectie.

  • Referentie nummer COHA02083
  • Dienstverband Fulltime
  • Rijbewijzen B
  • Opleidingseisen HBO/WO MBO/HAVO/VWO
  • Locatie Rotterdam Waalhaven