Opleiding tot taxichauffeur, Amsterdam

Ben jij dienstverlenend ingesteld? Beschik je over rijbewijs B en werk je graag met mensen? Dan is deze opleiding tot Taxichauffeur iets voor jou! 

Functieomschrijving

Je hebt dagelijks de verantwoordelijkheid voor maximaal 8 passagiers. Je zorgt dat zij veilig en comfortabel naar hun bestemming worden vervoerd. Deze passagiers gaan bijvoorbeeld naar een instelling of dagbesteding omdat zij een verstandelijk en/of lichamelijke beperking hebben.

Ben jij dienstverlenend ingesteld? Beschik je over rijbewijs B en werk je graag met mensen? Dan is deze baan iets voor jou!

Groepsvervoer:
Met een busje voor maximaal 9 personen (inclusief bestuurder) zorg je ervoor dat jouw klanten veilig en comfortabel worden vervoerd. Je klanten bestaan uit een vaste groep mensen (mogelijk met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking) die van en naar scholen voor speciaal onderwijs of een instelling gebracht moeten worden.
Je rijdt een vaste route, op vaste tijden, ongeveer tussen 7.30-9.30 uur en 15.30-17.30 uur, op schooldagen. Op woensdagmiddag werk je van circa 11.30 tot ongeveer 13.30 uur. Afhankelijk van de route rijd je ongeveer 10 - 15 uur per week. In de schoolvakanties ben je vrij.

Vraagafhankelijk vervoer:
Je klanten bestaan uit mensen die geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking. Je wordt ingezet op alle dagen van de week en rijdt, afhankelijk van de behoefte van onze opdrachtgever, tussen de 24 en 32 uur per week.

Je werkt met een kwetsbare groep mensen en dit vraagt van jou als chauffeur verschillende competenties; je beschikt over een dienstverlenende instelling en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast voel jij aan hoe je met deze doelgroep dient te communiceren en hoe je de-escalerend kunt werken.

Vooraf kan echter niet gegarandeerd worden op welk soort vervoer je ingezet wordt.

Functie-eisen

  • Je bent woonachtig in Amsterdam e.o.;
  • Je hebt een representatief voorkomen;
  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je bezit over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent flexibel inzetbaar;
  • Je kunt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overhandigen of aanvragen.

Wat bieden wij?

​Wij bieden je de opleiding tot volledig bevoegd Taxichauffeur. Indien je, na je opleiding, gaat werken op een tijdelijke taxipas is je bruto uurloon €9,50. Zodra je over je volledige pas beschikt wordt je betaald volgens de cao Taxivervoer. Het uurloon voor een starter is €10,58 bruto.


De eerste ronde in de procedure bestaat uit een vrijblijvende informatie-bijeenkomst.

Herintreders, pensioengerechtigden, kandidaten met een gedeeltelijke WAO/WIA uitkering of mensen die in de VUT zitten worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

  • Referentie nummer COQS01673
  • Rijbewijzen B
  • Locatie Amsterdam