Ze vond de opleidingsmogelijkheid tot buschauffeur via Consolid

Ze vond de opleidingsmogelijkheid tot buschauffeur via Consolid

“Ik wil eigenlijk altijd zelf achter het stuur zitten”, zegt buschauffeur Kelly van der Lans (25). “Dat heb ik altijd al wel gehad. Ben altijd de BOB en dat vinden mijn vrienden niet erg. Wat ik wilde worden, vond ik een lastige vraag toen ik op mijn 16de van school kwam. Na mij dierenopleiding ben ik gaan werken in allerlei winkels, op de dierenafdeling van Intratuin, de plaatselijke bakker en viswinkel, de supermarkt, noem maar op.”

Dit wil ik ook

Kelly ging een paar jaar geleden naar een festival in België. Natuurlijk ging ze voorin de bus zitten, lekker kletsen met de chauffeur. De chauffeur van die touringcar, Jan van Dijken, vertelde ongelofelijk enthousiast over het vak van touringcarchauffeur. Toen wist ze het zeker: “Dit wil ik ook." Ze vond online de opleidingsmogelijkheid via Consolid met de garantie op een baan.

Consolid Academy

“Ja, zo leiden wij elk jaar tientallen mensen op “, vertelt Ireny Pinto, senior intercedent bij Consolid. “ Het is ook een mooi beroep, een beroep met perspectief. Zo hebben wij, na je opleiding, allerlei vacatures in heel Nederland. Wij zitten bij alle grote vervoersbedrijven. Dus verhuis je, geen probleem. Wil je tijdens je opleiding al werken, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij willen onze mensen niet alleen baangarantie bieden maar vooral een carrièrepad. Zo kun je bijvoorbeeld starten als touringcarchauffeur maar op een gegeven moment kiezen voor het openbaar vervoer of een baan als machinist op de trein.”

De wijde wereld in

“Gastvrouw zijn, je ritten voorbereiden, bij calamiteiten zelf alles oplossen”, schetst Kelly. “Er komt veel kijken bij een baan als touringcarchauffeur. Dat ben ik direct na mijn opleiding gaan doen. Rijden op een touringcar bij Brouwer Tours, geweldig. En ook nog eens als directe collega van Jan van Dijken. Hij beschouwt mij dan ook een beetje als zijn petekind. Leuk toch.”

Samen het land in

En dan gooit corona roet in het eten en is er plotseling geen werk meer. Kelly kon fijn via Consolid aan de slag bij de RET in Rotterdam. “Nu rijd ik op verschillende lijnen in Rotterdam en omgeving”, vertelt ze. “Het was in het begin wel even wennen, maar ik vind het hartstikke leuk. Alles is ook goed geregeld bij de RET. Je zet je bus neer en je gaat naar huis. De bus wordt keurig schoongemaakt. Alle ritten staan vast, voorbereiden is niet meer nodig. Dat heeft zo zijn voordelen. Dus voorlopig zien ze mij in Rotterdam rondrijden. En wie weet rijd ik ooit nog samen met Jan als touringcarchauffeur door het land. De tijd zal het leren.”

Delen