Waarom een onboarding traject?

Waarom een onboarding traject?

Je wordt niet in het diepe gegooid, maar in een heerlijk warm bad

“We zijn de detacheerder en opleider in vervoer en veiligheid. Zo zeggen we dat altijd en dat zijn we ook, maar we zijn meer dan dat. We voelen ons niet alleen verantwoordelijk als je bij ons als flexwerker aan de slag gaat”, zegt René Hoffman, HR medewerker bij Consolid en verantwoordelijk voor het onboarding traject. “Maar juist ook als je op één van de kantoren gaat werken als bijvoorbeeld Intercedent. Als je start, vinden we het belangrijk dat je je meteen thuis voelt bij Consolid. Daarom sta je direct in het middelpunt van onze aandacht.”

Waarom een onboarding traject?

Tijdens ons driedaagse onboarding traject maak je kennis met je collega’s op het hoofdkantoor, geven we je inzicht in alle administratieve processen, weet je in grote lijnen hoe de nieuwe privacy wetgeving AVG werkt, dat er binnen Consolid niet gediscrimineerd wordt en weet je aan het einde van het traject wie waar verantwoordelijk voor is. Als het goed is, merk je meteen dat Consolid een veilige haven is waar iedereen wordt gewaardeerd om wie hij is. Waar ieders mening en inbreng wordt gerespecteerd. Waar iedere collega waardevol is, vanuit zijn eigen achtergrond.

Hoe ziet een onboarding traject eruit?

Je dompelt je 3 dagen onder in de wereld van Consolid. Op de eerste dag leer je elkaar kennen, de verschillende business units en maak je kennis met de directie. Een week later kruip je in de huid van een flexwerker. “Onze klanten helpen en ondersteunen kan alleen als wij zorgen dat wij onze flexwerkers goed begeleiden en ondersteunen. En om dat goed te kunnen moet je wel weten wat flexwerkers belangrijk vinden, waar ze tegenaan kunnen lopen. Het zit in ons DNA om iedere flexwerker goed te kennen, te weten wat bij belangrijk vindt. Te weten waar hij goed in is en wat bij hem past. Als intercedent ben je in zekere zin zijn zaakwaarnemer”, vertelt René. Op de laatste dag is er veel aandacht voor vaardigheden, denk aan interviewtechnieken, klantgericht denken en doen. “Er is bij ons ook juist ruimte voor out-of-the-box denken, dus dat komt ook aan de orde”, licht René toe.

Warm bad

“Het blijft spannend, zo’n eerste periode in een nieuwe baan”, weet René. “Consolid kan groot aanvoelen in het begin. Bij ons word je niet in het diepe gegooid. Je zult al snel je plek vinden en ervaren dat het een heerlijk warm bad is.”

‘Ben je ook op zoek naar een warm bad? Kom dan bij ons werken! Bekijk hier onze interne vacatures.”

Delen