Visite(kaartje) van Albert Heijn eCommerce

Visite(kaartje) van Albert Heijn eCommerce

De juiste boodschappen op de afgesproken tijd en vriendelijk bij de klant tot in de keuken brengen, is gewoon een ‘check’ als het aan Marcel Holtmaat ligt, VP online operations bij Albert Heijn eCommerce*. Zijn ambitie reikt nog verder voor Albert Heijn eCommerce. Een dienstverlening die telkens aansluit bij een individuele klant: wie jarig  is ontvangt een attentie van de bezorger, wie van de Italiaanse keuken houdt krijgt aanbiedingen voor pasta’s… Wekelijks bezorgen honderden Consolid chauffeurs de boodschappen voor Albert Heijn eCommerce.

De bezorger is het visitekaartje

Bezorgers laten nu al een hele goede indruk achter bij de klant. “Zij worden nu al erg gewaardeerd. Dat is prachtig, maar we willen ernaar toe dat ze die verwachtingen zelfs nog gaan overtreffen.” De rol van de bezorger is cruciaal, zij ‘zijn’ Albert Heijn, zij zijn de gezichten en het visitekaartje van de organisatie. Vergelijkbaar met die vriendelijke kassamedewerker in de fysieke winkel, waar je graag bij afrekent. Daarom investeert AH eCommerce in initiatieven om de bezorger te ondersteunen en de dienstverlening te verbeteren.

Boven op de bal zitten: direct van de klant terug horen via de app hoe tevreden hij is over de bezorger die zojuist bij hem thuis is geweest. En andersom, ook meer en meer gebruikmaken van de verbetervoorstellen van de bezorgers zelf. “Let op bij Janssen in Amsterdam kraakt de trap enorm; daar is al eerder door de buren over geklaagd. Of, in Eindhoven, in de Einsteinstraat kun je beter je auto parkeren aan de achterkant van het complex.” Dat soort initiatieven.

Aantrekkelijk beroep

Holtmaat zou haast zelf wel bezorger willen zijn bij zijn organisatie, zo enthousiast als hij wordt als hij over dat werk praat: “Werken als bezorger, hoe mooi is dat. Elke dag is anders, elke dag maak je nieuwe dingen mee. Je komt op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest. Zo werkt een Consolid bezorgster in Noord-Holland. Op de hub van Alkmaar. Geboren en getogen in Drenthe, verliefd geworden op een Alkmaarder, verhuisd en door het werk leert zij heel snel de omgeving en de mensen in haar nieuwe woonomgeving kennen. Het is een aantrekkelijk beroep voor mannen én voor vrouwen. Zo kan er rekening worden gehouden met ieders wensen. Eerder beginnen, later beginnen en het aantal uren werken. Een kind naar de opvang brengen en later starten, woensdagmiddag niet werken. In overleg is veel mogelijk. En ja, last but not least je bent een klein beetje eigen baas. Jij bent verantwoordelijk voor jouw rit en je klanten. Dat voelt als veel vrijheid.”

Meer dan een NOKD-tje

“Bij Albert Heijn eCommerce werken wij echt samen met Consolid. Zij verzorgen voor ons de flexibele schil.” De afgelopen jaren is Albert Heijn eCommerce flink gegroeid. Dat betekent dat er ook meer bezorgers nodig zijn om aan de vraag te voldoen. In sommige periodes van het jaar is het drukker. Tijdens de vakantieperiodes is het rustiger, maar zo kan het op een mooie zomerse dag weer ineens storm lopen. “Het mooie is dat de intercedenten en het management van Consolid heel goed aanvoelen hoe ze ons kunnen helpen. Weten wanneer ze er  moeten zijn. Niet alleen bij een NOKD-tje (Niet Op Komen Dagen) van medewerkers, maar ook bij vraagstukken die vragen om een verbetering op de lange termijn. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een externe campagne om nieuwe bezorgers te werven.”

Doorgroeien

Als je via Consolid start bij AH eCommerce dan start je bijna altijd als bezorger. Sommige bezorgers willen doorgroeien naar plusser (assistent teamleider) of teamleider en blijven bij AH eCommerce. Andere kiezen voor een andere loopbaan. Er is veel mogelijk. Daarom is de band die een teamleider van Albert Heijn eCommerce heeft met zijn bezorgers heel belangrijk. Hij moet weten wat een bezorger bezighoudt en hoe hij hem kan helpen op zijn carrièrepad. Hij staat dichtbij de bezorger. Uiteraard ook tijdens de dagelijkse werkzaamheden. “Een Consolid flexwerker heeft eigenlijk twee contactpersonen. Hij kan ook nog schakelen met zijn intercedent. Dat komt dus helemaal goed”, zegt Marcel met een glimlach.

* Albert Heijn eCommerce voorheen Albert Heijn Online

Delen