Van wetsartikel 340 naar buslijn 340

Van wetsartikel 340 naar buslijn 340

Ja, 340 verwees vroeger naar een wetsartikel, nu is het buslijn 340. Toch even wat anders. “Sinds 2 weken zit ik op de bus”, vertelt Thamar van der Meer (53), “wie had dat gedacht na jaren gewerkt te hebben als juridisch secretaresse.”

Even schakelen

Haar vriend Mark, werkzaam bij een dochteronderneming van Consolid, wees haar er vorig jaar augustus op dat ze buschauffeur kon worden bij Consolid. “Ja, dat is dan wel even schakelen,” geeft Thamar toe, “maar ik was al heel snel om. Ik besefte dat het eigenlijk alles is wat ik wil: vrijheid, autorijden en contact met mensen.”

Glimlach

Natuurlijk was de eerste stap de schoolbankjes weer in, rijlessen, keuringen en verschillende (vaardigheid)testen, maar eind maart was het zover. “Daar zat ik dan, alleen op de bus rijdend in de omgeving van Haarlem. Er wordt tegenwoordig veel verwacht van een buschauffeur. Drukte op de weg, goed inschatten van situaties die er gebeuren in de bus. Ik heb tot nu toe alleen nog maar leuke situaties meegemaakt. Als er iemand de bus instapt met zijn vouwfiets, dan begin ik een praatje daarover. Passagiers zeggen mij ook gedag als zij de bus uitgaan. Ik vind het elke dag weer een feest en stap met een glimlach in mijn bus.”

340, 300, 356 en 255

Thamar rijdt de komende tijd in de omgeving van Haarlem. Soms op lijn 340 maar ook op de 300, 356 of 255. En als je in de bus stapt zonder gedag te zeggen en helemaal ‘in’ je mobiel zit en je hoort door de bus heen: “goh, heb je net een leuk berichtje binnen gekregen?’ dan weet je het zeker. Je zit bij Thamar in de bus.

Delen