Taxichauffeur is meer dan lekker autorijden

Taxichauffeur is meer dan lekker autorijden

Sander Sinay is je man binnen én buiten de taxi

Als je denkt aan een taxichauffeur denk je vooral aan het contact met de passagiers, toch? Dat geldt zeker ook voor taxichauffeur Sander Sinay, maar in de afgelopen periode maakte vooral gebeurtenissen buiten zijn auto grote indruk. Op hem en op anderen. Dan hebben we het niet over het keihard remmen voor een moeder-egel en haar twee jongen, zoals hij deed. 

Nee, dan hebben we het bijvoorbeeld over die keer dat hij met zijn taxi de weg versperde. Expres.

Uit de auto stapte en in alle rust een oude vrouw hielp over te steken. “Ik zag haar een paar keer bibberend haar been naar voren zetten en weer terugzetten, dat arme omaatje”, vertelt hij. Hij aarzelde geen moment en haakte zijn arm in de hare en maakte de oversteek. Ondanks het ongeduldige getoeter van een automobilist die dit niet kon waarderen. “Twee politie-agenten wel hoor”, zo vertelt hij. “Die staken hun vier duimen in de lucht naar mij. Het omaatje noemde mij ‘lieve jongen’. En ik ben 57, ” lacht hij.

Nog even tanken en dan naar huis … of nog niet…

Niet lang daarna staat Sander te tanken op een benzinestation en ziet een oudere man in elkaar zakken en grijpen naar zijn hart. “Ik aarzelde heel even, maar sprak mezelf toen toe: ‘hup Sander, al die jaren EHBO en reanimatiecursus heb je niet voor niets gevolgd.” Hij liep naar de man, nam hem in zijn armen, vertelde hem dat hij nu een paar keer goed moest hoesten. En samen wachtten ze op de komst van de ambulance. “Ik had zelf van mijn cardioloog geleerd dat hoesten het hart een flinke impuls geeft en dat dat bij een beginnende hartaanval belangrijk is om te doen.” Een paar dagen later stonden de kinderen van de man aan de deur. De politie had zijn adres doorgegeven. “De vrouw heeft haar man nog, de kinderen hun vader. Mooier wordt het niet snel”, zegt de taxichauffeur. 4089 meldt zich af.

Hoe wij bij Consolid dit weten? Omdat Sander zijn werk als taxichauffeur zo geweldig vindt en dit deelde met zijn contactpersoon bij ons, Lonneke.

Delen