Succesvolle Ervaringsdag voor bus- en vrachtwagenchauffeurs

Succesvolle Ervaringsdag voor bus- en vrachtwagenchauffeurs

Tientallen kandidaten kwamen afgelopen zaterdag naar Hoofddorp om te ervaren hoe het is om achter het stuur van een bus of vrachtwagen te zitten. Consolid organiseerde in samenwerking met Van Sprang & Tempo een Ervaringsdag. Intercedent Jamie Wiegertjes was erbij: “Iedereen kon proeven hoe het nou voelt om in zo’n groot voertuig te rijden. De meesten stapten laaiend enthousiast weer uit.”

Tijdens de Ervaringsdag konden kandidaten ervaren hoe het is om achter het grote stuur te zitten. Samen met een instructeur mocht iedereen een rondje rijden in de vrachtwagen of bus. Van dat aanbod werd gretig gebruikgemaakt. “Bezoekers vonden het heel leuk om te proeven hoe het nou voelt om in zo’n groot voertuig te rijden”, vertelt Jamie. “Deze meesten stapten laaiend enthousiast weer uit. Maar er waren ook mensen die zeiden: dit is niks voor mij. Dat is ook goed om te weten voordat je aan een opleidingstraject begint.”

Iedereen heeft zijn eigen verhaal
Er waren volgens Jamie bezoekers uit alle lagen van de samenleving. “Van een manager van een winkel die de overstap naar transport wilde maken tot mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen of die nu een uitkering krijgen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Tijdens zo’n Ervaringsdag voer je hele open en leuke gesprekken met kandidaten. Bezoekers voelen zich op hun gemak.”

Baangaranatie
Meer dan de helft van de bezoekers wil verder in gesprek met Consolid over het opleidingstraject. Zij worden uitgenodigd voor een capaciteitentest en kunnen daarna hun groot rijbewijs halen via de Consolid Academy. En het allermooiste: wie zijn opleiding tot chauffeur bij Consolid afrondt, is daarna verzekerd van een baan!

Ook je groot rijbewijs halen via de Consolid Academy? Bekijk de opleidingsvacatures.

 

Delen