Statushouders worden wegwijs als bezorger bij AH online

Boodschappen bezorgen voor AH online in Amsterdam,

daar zullen deze statushouders vast niet van gedroomd hebben als klein kind in Syrië of een ander ver land. En toch gaan ze heel binnenkort hier als bezorger aan de slag. “De eerste groep wordt nu opgeleid”, vertelt Lot ter Borg, senior account manager bij Consolid. “Dan leren ze ook meteen Nederlands en wat een trekkar is. Dat is trouwens een kar waarop de boodschappen worden verplaatst.”

 

Jouw toekomst, onze aandacht

Consolid is partner in dit project en verzorgt de selectie, begeleiding en opleiding van de statushouders. “We kijken nu niet alleen voor deze baan”, vertelt ter Borg. “Over een half jaar gaan we kijken naar hun loopbaan. Wie dat wil kan zich verder ontwikkelen bij ons als, vrachtwagenchauffeur bijvoorbeeld.”

Meedoen is voor iedereen belangrijk

Een groep van vijf enthousiaste trainees van AH wilde een groot maatschappelijk probleem kleiner maken, dat ook nog eens dichtbij huis was. Door hun deelname aan de Partnership Verkiezingen werkten ze – onder interne en externe begeleiding – acht maanden aan dit duurzame project. Het project: ‘Drive! Deliver a better future’, statushouders een nieuwe toekomst bieden met loopbaanperspectief als (het goede) doel. “En nu gaan ze alweer bijna aan de slag”, zegt ter Borg. “Ervaring opdoen, letterlijk en figuurlijk wegwijs worden hier en over een half jaar kijken hoe de loopbaan er verder uit kan gaan zien.”

Verkiezing

Om de verkiezing te winnen, moet het project de meeste stemmen binnenhalen. Stem je mee? Dat kan https://www.departnershipverkiezing.nl/deelnemers-best-new-partnership-award-2018-2019/

Delen