René Bakker (39) bepaalt zijn eigen koers bij Consolid

René Bakker (39) bepaalt zijn eigen koers bij Consolid

Als René Bakker (39) na een grote financiële tegenslag thuis komt te zitten, moet hij zijn leven opnieuw opbouwen. Bij Consolid krijgt hij de kans om aan de slag te gaan als koerier. Daarna maakt hij de overstap naar logistiek medewerker bij de Technische Unie. Een belangrijke stap naar vrijheid. René: “Ik kan nu weer aan mijn toekomst bouwen. Dat betekent veel voor mij en mijn gezin.”

René is altijd chauffeur geweest. Op zijn 20e start hij zijn eigen koeriersbedrijf. Na een aantal mooie jaren komt hij door een wetswijziging in de problemen. “Ik ben uiteindelijk alles kwijtgeraakt. Dat was heel heftig. Ik zat aan de grond en moest opnieuw beginnen. Na een tijd thuis te hebben gezeten, kwam ik een advertentie tegen van Consolid voor een baan als koerier. Ik heb contact opgenomen en kon direct aan de slag.”

‘Consolid denkt met me mee’

De baan als koerier past uiteindelijk toch niet helemaal bij René. In overleg met Consolid maakt hij de overstap naar een baan als logistiek medewerker bij de Technische Unie. René: “Ik heb goed contact met Jackson, mijn contactpersoon bij Consolid. Hij is altijd bereikbaar als ik hem nodig heb. Bovendien denkt hij echt met me mee. Toen de baan als koerier toch niet goed bij mij paste, kwam hij direct met een nieuwe optie en kon ik aan de slag bij de Technische Unie.”

Zaakwaarnemerschap

Volgens Jackson Wirjosalam van Consolid is het verhaal van René een mooi voorbeeld van het zaakwaarnemerschap van Consolid: "We doen er alles aan om mensen aan het werk te krijgen én te houden. Onder ander door goed te luisteren naar onze flexkrachten en aandacht te hebben voor hun persoonlijke situatie. In het geval van René proberen we bijvoorbeeld een betere match te vinden. Dan merk je dat je echt het verschil kunt maken. Daar krijg ik veel energie van".

Tijd voor gezin

Bij de Technische Unie sorteert René goederen en helpt hij met het zo efficiënt mogelijk inladen van vrachtwagens. Vaak begint hij om 02:30 uur ’s nachts en is hij om 10:00 uur ’s ochtends weer klaar. De nachtdiensten zijn een goede combinatie met het gezinsleven van René: “Als ik thuis kom van werk, slaap ik eerst even bij en heb ik de rest van de dag tijd voor mijn kinderen. Er is genoeg te doen, want mijn vriendin en ik hebben een samengesteld gezin van vijf kinderen tussen de één en twaalf jaar.”

Bouwen aan de toekomst

Na een heftige tijd is René inmiddels financieel gezond. “Het heeft enorm geholpen om weer aan het werk te gaan. Werk is gewoon heel belangrijk. Ook voor mijn gezin. Ik hoef niet elke keer nee te zeggen. Ook kan ik weer aan mijn toekomst bouwen. Ik heb bijvoorbeeld bij de Technische Unie mijn heftruckcertificaat gehaald en wil binnenkort mijn vrachtwagenrijbewijs halen. Dat lijkt me geweldig.”

Is een carrière in de transport & logistiek ook iets voor jou? Check de mogelijkheden!

Delen