POSTNL EN CONSOLID HOUDEN SAMEN KWALITEIT HOOG

POSTNL EN CONSOLID HOUDEN SAMEN KWALITEIT HOOG

Wij willen beiden vooroplopen

“Consolid wil vooroplopen, net als wij”, zegt Marlies Janssen, manager transport bij PostNL. En zij kan het weten, want tachtig van ‘haar’ chauffeurs worden bij PostNL gedetacheerd vanuit Consolid. De samenwerking gaat verder dan het aanbieden van goede gekwalificeerde C & CE chauffeurs. Deze chauffeurs van de grote trekker-trailer combinaties bevoorraden binnen Nederland de distributiecentra van PostNL waarvanuit de pakketten naar de klanten worden gebracht. Er rijden permanent 190 van dergelijke combinaties rond.

Flexibiliteit en grote groei

De vraag naar chauffeurs is groot bij PostNL. “Wij bestellen steeds meer online en dat moet allemaal worden thuisbezorgd”, zegt Janssen. Dat vergt ook een toenemende flexibiliteit van de organisatie, weet zij. “In een Paasweekend bijvoorbeeld, kun je denken dat veel mensen op zondag achter hun computer kruipen om dingen te gaan bestellen en daar houd je dan rekening mee. En wat blijkt? Dat doen we niet massaal op zondag, maar op tweede paasdag. Dan moet je snel kunnen schakelen, op het laatste moment.” Die flexibiliteit is belangrijk, maar PostNL heeft sowieso altijd behoefte aan chaffeurs omdat het bedrijf hard groeit.

Interne leergang van Consolid

Marlies Janssen heeft graag chauffeurs van Consolid op haar combinaties achter het stuur. Consolid bereidt ze goed voor op het werk. Ze worden door hen niet alleen opgeleid tot chauffeur, ze doorlopen ook een interne leergang waar ze dingen leren als: hoe communiceer je? Wat is een gezonde levenstijl als chauffeur? Hoe ga je om met schades? En met conflicten? Er zijn ook intervisietrajecten met de groep of klas daarna. De meeste Consolid chauffeurs komen na twee jaar in vaste dienst bij PostNL. Janssen: “Sommigen blijven zelf liever bij Consolid en dat is natuurlijk ook helemaal prima.”

Marktleider met verantwoordelijkheid

Ook wanneer de flexkrachten bij PostNL aan het werk zijn laat Consolid ze niet los. Dat vindt Janssen enorm belangrijk. “Zo moeten chauffeurs uiteraard de tachograaf gebruiken. Flexkrachten zijn daar soms wat makkelijker in. Maar dan neemt Consolid het initiatief en organiseert bijvoorbeeld een training over dit onderwerp. Daaruit blijkt dat Consolid echt een marktleider is en haar verantwoordelijkheid kent en neemt. En dan voel je dat je echt samenwerkt om de kwaliteit hoog te houden.”

 

Delen