“Ook als flexkracht kun je hier een carrièrepad volgen”

“Ook als flexkracht kun je hier een carrièrepad volgen”

“Ook als flexkracht kun je hier een carrièrepad volgen”
Met de Consolid Academy om-, bij- of opscholen om zekerheid op werk te vergroten

Wij noemen onszelf de detacheerder en opleider in vervoer en veiligheid en dat is niet voor niets.

Opleiden zit al decennia lang in onze genen. We leiden ieder jaar bijna tweeduizend mensen op tot bus-, vrachtwagen- of taxichauffeur, machinisten en beveiligers en sinds 2018 ook tot dronepiloten. Maar ook voor je BHV diploma, code 95 en veel meer kun je bij de Consolid Academy terecht.

Uitgangspunt is dat de flexkracht centraal staat als hij of zij bij Consolid aan de slag gaat.

Het kan gaan om omscholen, bijscholen of opscholen of een combinatie van die drie. “Uitgangspunt voor ons is dat de flexkracht volledig gekwalificeerd is en opgeleid om zijn werkzaamheden via Consolid te kunnen doen”, zegt Nico Veelders, verantwoordelijk voor de Consolid Academy. “Dat geldt voor vandaag, maar we kijken nadrukkelijk ook naar de toekomst. Het gaat erom dat we een flexkracht zoveel mogelijk werkzekerheid bieden. Dat kan ook betekenen dat we hem breder kunnen opleiden als hij dat wil, zodat hij kan kiezen uit meerdere werkzaamheden. Hij zou daarmee ook banen kunnen stapelen bijvoorbeeld. Werkzekerheid houdt ook in dat we samen met de flexkracht kijken naar werkzaamheden die hij zou willen en kunnen doen in de toekomst. Hoe banen veranderen en hoe je daarop kunt anticiperen met je opleidingsbagage.”

Leidend hierbij is de ‘metrokaart’ met carrièrepaden die een flexkracht kan volgen. 

“Hier kun je goed zien dat je ook bij ons als flexkracht een carrièrepad kunt volgen en je verder kunt ontwikkelen als je dat wilt. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Samen kijken we regelmatig of een flexkracht een nieuwe uitdaging wil aangaan en welke dat dan zou kunnen zijn”, aldus Veelders. “Verder gaat het er natuurlijk ook om dat je gekwalificeerd blijft en daardoor soms op ‘herhaling’ moet.”


Klik voor animatie van de metrokaart

Consolid gelooft sterk in het opleiden van de flexkrachten en investeert daar dan ook fors in.

“We zien het als onze verantwoordelijkheid om flexkrachten de mogelijkheid te geven om opleidingen te volgen en een toekomstperspectief te bieden”, zegt Veelders. “Zij houden meer plezier in hun werk omdat ze zich kunnen ontwikkelen, blijven horen tot de besten in hun vak, behouden zekerheid op werk en zijn vaak breder inzetbaar. We hebben in 2018 dan ook een recordaantal aan opleidingen verzorgd.”

De opleidingen bij de Consolid Academy worden steeds verder uitgebreid. Wil jij weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Vraag er dan naar bij jouw contactpersoon.

Een greep uit de opleidingen van de Consolid Academy:

Rijbewijs C
Rijbewijs CE
Rijbewijs D
Code 95
ADR-basis
BHV, BHV herhaling, BHV Ploegleider
EHBO
Treinmachinist goederen
Buschauffeur
Beveiliger
Vrachtwagenchauffeur
Taxichauffeur
Communicatieve vaardigheden en omgaan met agressie voor buschauffeurs/vrachtwagenchauffeurs
Sociale veiligheid en omgaan met agressie voor buschauffeurs/vrachtwagenchauffeurs
Leefstijl
Digitale Tachograaf en boordcomputers
Actualisering Kennis Vakbekwaamheid Chauffeur
Nieuwe verkeersregels en omgaan met calamiteiten
VCA
Reisbegeleiding

Delen