Na je pensioen kriskras door het hele land rijden

Na je pensioen kriskras door het hele land rijden

Als chauffeur bij Autoreset ben je het visitekaartje

Rob Jonker kun je zeker vitaal noemen. Deze zeventigjarige straalt één en al energie, daadkracht en positivisme uit. Vijf jaar geleden ontmoette hij iemand die voor Autoreset werkte en dacht direct: “Dat is ook iets voor mij”. Zijn ‘kantoorloopbaan’ zat erop na twintig jaar IBM en het runnen van een eigen detacheringsbureau. In de zomer vult hij zijn tijd veel met golfen en het spelen van golftoernooien. In de winter is het een stuk stiller. “Ik werk daarom fulltime voor Autoreset in de winter. En in het voorjaar en de zomer twee tot drie dagen per week. Zo kan ik mijn golfen en golftoernooien mooi betalen. Het is best een dure hobby namelijk.” Wat Rob doet? Hij is chauffeur van lege auto’s. En meer, veel meer.

Werken bij Autoreset is zeker geen hobby

Zijn werk bij Autoreset kun je geen hobby noemen, laat daar geen misverstand over bestaan. Het is werk, serieus werk dat professioneel en met aandacht moet worden uitgevoerd voor de klant. De ritten die Rob rijdt zijn meestal niet simpelweg van a naar b. Dat begon zelfs op zijn allereerste rit: “Ik moest een auto afleveren in Maastricht. Daarna met de trein naar Heerlen. Daar een auto oppikken die naar Drachten moest worden gereden en toen weer naar huis. Dan ben je lekker onderweg zo’n dag.”

Veel gezellige collega’s

Wie denkt dat het een eenzaam bestaan is als chauffeur voor Autoreset, heeft het mis. Rob heeft zin in het gesprek maar zegt bij aanvang niet voor niets: “Als ik straks maar op tijd bij de mannen ben”. Hij heeft aan het eind van de middag weer eens afgesproken met een groep chauffeurs van Autoreset die een tijd samen op één locatie bij een autoverhuurder hebben gewerkt. Dat gebeurt vaker, samen een tijdje op een locatie werken. Ook bij een dealer holding bijvoorbeeld waar een groot aantal nieuwe auto’s moet worden afgeleverd bij klanten.

Mitsubishi Outlander specialist

De variatie van het werk is wat hem zo aantrekt. “Ik kan me verheugen op een tripje van Dronten naar Kampen. Dan rijd je zo mooi langs de IJssel. Prachtig gewoon.” Rob is ook afleverspecialist. Wanneer er een spiksplinternieuwe Mitsubishi Outlander moet worden afgeleverd bij een klant, is Rob degene die geduldig uitlegt hoe alles werkt. Die de navigatie even instelt en je mobiele telefoon verbindt. Vertelt dat je beter geen verlengsnoer kunt gebruiken. Waar je de handrem vindt. De juiste hoogte van de lichten bepaalt. En zo zijn er meer specialisten uiteraard.
Maak je wel eens gebruik van een deelauto? Verbaas je je erover dat die er weer staat, schoon en wel? De mannen en vrouwen van Autoreset zijn voor jou langs de wasstraat gegaan.

App laat zien voor welke klus je bent ingedeeld

Medewerkers kunnen op de Autoreset app zien voor welke ritten en klussen ze zijn ingepland, hoeveel uren ze hebben gedraaid en wat er bij welke klus van ze wordt verwacht. Denk hierbij aan het moeten maken van bepaalde foto’s bij het ophalen van een verhuurauto bijvoorbeeld, of handtekeningen die moeten worden gezet op bepaalde formulieren. Medewerkers als Rob krijgen een dag van tevoren te horen voor welke ritten ze zijn ingedeeld. “Als ik bij nader inzien toch niet kan, kan ik dat aangeven. Ze zijn flexibel hier”, zo weet hij. “Mijn contacten met de planning zijn heel goed en het contact is heel persoonlijk. Dat is fijn.”
En weg is Rob op weg naar zijn maatjes. Op tijd.

Autoreset maakt deel uit van Consolid.

Delen