“Mijn droom om buschauffeur te worden is uitgekomen”

“Mijn droom om buschauffeur te worden is uitgekomen”

Er zijn goede buschauffeurs en goede buschauffeurs. Jaouad el Ghazi is zo’n goede buschauffeur. Zo eentje waar passagiers de moeite voor nemen om een compliment over hem te sturen naar het GVB. De chauffeur van bus 37 in Amsterdam wordt geroemd om zijn vrolijkheid en zijn gastheerschap op ‘zijn’ bus. “De hele bus heeft het erover”, vertelt een van de passagiers in een mail naar de GVB. “Iedereen werd vrolijk van deze nette en vrolijke man.”

De hele bus wordt vrolijk van hem

Ook die passagier die moeilijk ter been was en met haar hondje wilde instappen. “Mijn ervaring is dat veel buschauffeurs knorrig zijn en doorrijden, maar deze chauffeur niet. Hij stopte de achterdeur precies voor mijn neus. Keek goed hoe het ging. Vroeg of ik rustig zat en ging toen pas weer rijden. En dat allemaal heel vriendelijk en met een lach op zijn gezicht.” Waarop de vrouw ook nog opmerkt: “Ik hoop dat dit compliment bij hem terechtkomt, zodat hij weet hoe hij gewaardeerd wordt door zijn passagiers.”

Extra rit maken voor passagiers

Jaouad doet graag meer dan wat er van hem wordt verwacht. Op een dag in december kreeg hij in de gaten dat een moeder en haar dochter tijdens de rit te horen kregen dat de man/vader was overleden. Hij bekommerde zich om deze twee vrouwen tot het einde van de rit. Gaf ze wat te drinken om even tot zichzelf te kunnen komen en bracht ze daarna naar de plek waar ze moesten zijn.

Hoe wij dit bij Consolid weten? Jouad stuurde aan het einde van 2018 een mail naar zijn contactpersoon Mascha. “Door u heb ik de kans gekregen om de mooiste baan ter wereld te kunnen krijgen. Mijn droom is uitgekomen en ik geniet elke keer als ik achter het stuur mag zitten. Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen. Dank u wel voor deze kans.”

Delen