“Mensen komen altijd terug naar plekken waar ze het goed hebben”

“Mensen komen altijd terug naar plekken waar ze het goed hebben”

“Buschauffeur is een vak”, zegt regio manager personenvervoer Drifa Kaddour. “Het is een volwaardige baan, er komt meer bij kijken dan je denkt. Voor veel mensen is het een droombaan, een droom die uitkomt. Ik ben me hier elke dag van bewust en vind het ’t mooiste om dát met hen waar te kunnen maken.” Waarmaken betekent voor Drifa, die al 15 jaar bij Consolid werkt, mensen een kans geven om die droom uit te laten komen ook als dat niet voor de hand ligt.

Kijken naar die ene persoon

Er melden zich vaak mensen aan bij Consolid die buschauffeur willen worden en dat dus nog niet zijn. Die hebben ervaring in de horeca, als koerier of taxichauffeur bijvoorbeeld. “Die ervaring kun je prima meenemen in het vervolg van je loopbaan als buschauffeur”, zegt Drifa. “We hebben hier alle opleidings- en coachingsmogelijkheden om deze kandidaten op de beste manier klaar te stomen voor dat werk. Vergis je niet, voordat je aan het traject kunt beginnen, gaat je eerst door een aantal assessments. Laat je daar vooral niet door afschrikken. Maar het hoort wel bij het mooie en veelzijdige vak van buschauffeur.”

Drifa en haar team kijken vooral naar de motivatie van een persoon, naar de houding en de wil die hij of zij laat zien om buschauffeur te worden. Werkervaring die is opgedaan neem je altijd mee in je volgende baan, ook als het in een heel andere richting komt, weet Drifa. “Gebaande paden zijn er om vanaf te wijken”, zegt ze met een veelbetekende glimlach. “Het betekent dat we een extra stap doen als dat het slagen voor een examen dichterbij brengt, het betekent dat we kijken naar wat het beste bij deze kandidaat past. Het betekent dat een 60-jarige man die lang in de beveiliging heeft gewerkt en nu buschauffeur wil worden, ook een kans krijgt als Consolid het in hem ziet.”

Doe wat je doet heel goed

De wijze woorden van haar vader hebben duidelijk hun sporen achtergelaten bij Drifa. “Doe altijd goed wat je doet, wat dat ook is. Mensen komen altijd terug naar plekken waar ze het goed hebben.” Drifa: “In dat besef doe ik mijn werk. Ik span me tot het uiterste in voor onze flexkrachten, zodat ze het ‘goed’ hebben bij Consolid. Zodat ze prettig en langer bij ons willen werken. En zodat ze ook weer bij ons willen terugkomen.”

Op bijgevoegde foto, intercedent Kevin rijdt een dag mee op de bus om ‘zijn’ chauffeurs nog beter te kunnen voorbereiden op wat hen te wachten staat.

Delen