Meekijkdag: Consolid E-commerce team op bezoek bij DHL Express

Meekijkdag: Consolid E-commerce team op bezoek bij DHL Express

Consolid doet alles voor de perfecte match. Daarom gingen alle recruiters van het E-commerce team deze maand op bezoek bij DHL Express. Tijdens een meekijkdag leerden ze de klant door en door kennen. Wouter van Wijk, recruiter voor Albert Heijn, was erbij: “Ik kan kandidaten nu beter verder helpen.”

Consolid werft en begeleidt bezorgers voor klanten als Albert Heijn, PostNL, Jumbo en DHL Express. Recruiter Wouter van Wijk is binnen het E-commerce team verantwoordelijk voor het werven van bezorgers voor Albert Heijn. “Sinds dit jaar werken alle E-commerce recruiters en intercedenten samen in één team: het E-commerce team”, vertelt Wouter. “Ik ben nog steeds verantwoordelijk voor Albert Heijn. Maar als het nodig is, verwijs ik kandidaten door naar PostNL, Jumbo of DHL. Dan is het belangrijk dat je als recruiter ook deze opdrachtgevers goed kent.”

 

Kijkje in de keuken

Daarom reisden alle recruiters van het E-commerce team deze maand af naar DHL Express in Hoofddorp. Daar keken ze een ochtend mee op de werkvloer. Wouter: “Het was een hele informatieve dag. Nu weet ik ook hoe het er aan de achterkant aan toegaat: van het sorteren van de pakketten tot het laden. En dat de meeste pakketten worden afgeleverd bij bedrijven. Ook mochten we meekijken met de kick-off van de dag met alle bezorgers in de kantine. Het was mooi om te zien dat er een echt teamgevoel heerst.”

 

Geen gesprek is hetzelfde

De inzichten van de meekijkdag neemt Wouter mee in zijn dagelijkse werk: “Ik kan kandidaten nu nog beter verder helpen. Als iemand niet past bij Albert Heijn, is DHL Express misschien wel een goede match. Sinds de meekijkdag kan ik kandidaten beter uitleggen wat ze bij DHL Express kunnen verwachten. De komende maanden gaan we ook bij de andere opdrachtgevers van het E-commerce team op bezoek. Dat geeft mij weer extra motivatie en uitdaging in gesprekken met kandidaten. Dat vind ik ook het leukste aan mijn werk: het contact met kandidaten. Geen gesprek is hetzelfde, die afwisseling maakt het zo interessant.”

Delen