Interview met Joseph Melskens

Interview met Joseph Melskens

“Door de flexibiliteit van de Consolid planners kan ik ook flexibel zijn”

Wat hebben Piet Hein, de Zuidas, Sinterklaas en iemand met een psychose met elkaar gemeen? Ze spelen allemaal een belangrijke rol in het afwisselende leven van Joseph Melskens (57). Hij combineert namelijk zijn werk in de tv- en filmwereld met zijn werk als beveiliger bij Consolid. Het is zijn grote droom om een echte speelfilm te maken over Piet Hein. Samen met vier andere internationale producenten werkt hij al jaren aan het realiseren van dit imposante project. Voor het Sinterklaasjournaal is hij locatiescout en belt hij bijvoorbeeld aan bij mensen met de vraag: “Mag ik eens even kijken of u een geschikt dak heeft voor Sinterklaas?” Als beveiliger is hij onder meer te vinden op de Zuidas. En hij werkt ook regelmatig bij een psychiatrische noodopvang waar hij te maken krijgt met suicidale cliënten, mensen in een psychose of met andere acute psychische nood. Hij staat daar het klinisch personeel bij.

Topplanners bij Consolid

Hij roemt de planners bij Consolid: “Topplanners hebben ze daar. Je kunt de meest ingewikkelde vraag bij ze leggen en op de één of andere manier weten ze het dan allemaal precies zo in te delen zoals ik het graag wil. Als ik een klus krijg voor film of tv, dan plannen ze daar omheen. Wil ik meer in de avond en nacht werken, dan houden ze daar ook rekening mee. Door hun flexibiliteit kan ik ook flexibel zijn en kan ik meer uren werken. Ik kan mijn verschillende werkzaamheden zo veel beter combineren met elkaar.”
Het werk in de psychiatrische noodopvang is enorm bevredigend vindt Melskens. “Het is uitdagend en je moet voortdurend alert zijn omdat elk moment de situatie kan escaleren. Je weet nooit wie er zo dadelijk binnen wordt gebracht en wat er van je wordt gevraagd. Na een dienst voel ik me heel vaak voldaan: ‘Dat hebben we weer goed gedaan met elkaar denk ik dan.’”

Sluit- en controlerondes

De komende jaren zal Melskens nog als beveiliger werken in panden op de Zuidas en in andere bedrijfspanden, op festivals, musea en in de psychiatrische noodopvang. Daar zijn sluit- en controlerondes doen, portiersdiensten draaien. Het zal hem in staat stellen om ondertussen te werken aan het vergaren van 30 miljoen euro voor zijn grote droom,  zodat hopelijk op een dag ergens op de wereld een film over het leven van de zeeheld Piet Hein draait met zijn naam op de aftiteling. Tot die tijd kan Consolid hem altijd bellen. Graag zelfs.

Delen