Interview met Jeroen den Dekker

Interview met Jeroen den Dekker

“Mede dankzij Consolid heb ik het vertrouwen in mijzelf terug gevonden”

Jeroen den Dekker (34) liep na een tiental jaren in de beveiliging aan tegen een aantal dingen bij de laatste twee objecten waar hij werkte, zoals de werkplekken in deze branche heten. De laatste plek waar hij werkte was bovendien niet de meest ideale werkplek en daar had hij behoorlijk last van. Hij besloot te stoppen met dat werk. Dat bleek een keerpunt in zijn leven. Voor zijn ADHD – waardoor hij wat meer moeite heeft met concentreren – slikte hij al heel lang Ritalin. “De medicijnen zijn altijd een goed hulpmiddel geweest, maar die zelfde medicijnen begonnen mij helaas af te stompen en hier ondervond ik veel hinder van’’, zo herinnert hij zich. Hij besloot niet alleen te stoppen met het werk, maar ook per direct te stoppen met de medicijnen. Een tijdje later meldde hij zich bij Consolid.

Langzaam opbouwen

“Ik kwam er wat gehavend binnen, ik voelde me leeg”, vertelt Jeroen. “Ik heb toen een goed gesprek gehad waarin ik open kon vertellen hoe ik eraan toe was.” Consolid gaf hem vervolgens overzichtelijk werk. Vanuit die luwte vond hij de rust die nodig was om zichzelf opnieuw te ontwikkelen op de werkvloer, zonder het gebruik van medicijnen. “Langzaam maar zeker voelde ik me steeds beter. Ik ging weer opbouwen en merkte dat ik extra klussen ging aanpakken op het werk.”

Nu complexer werk

Op dit moment werkt Jeroen den Dekker bij een multimediabedrijf en doet inmiddels complexer werk, hij is er Security Host. Dat houdt in dat hij verantwoordelijk is voor de beveiliging, administratief werk doet, facilitaire taken heeft en ook de verwelkomende host, oftewel gastheer is. Jeroen: “Mede dankzij Consolid heb ik het vertrouwen in mijzelf terug gevonden en dat voelt goed’’.

Wederzijds respect en vertrouwen

“Bij Consolid heerst een gevoel van wederzijds vertrouwen. Hierdoor doen Consolid en ik graag dat stapje extra voor elkaar. Consolid bied mij de vastigheid die ik nodig heb en dat vertrouwen zal ik terug betalen door mijn werk zo goed mogelijk te blijven doen’’. Voorlopig werkt hij er nog wel eventjes en binnenkort krijgt hij op een andere manier nog meer vastigheid. Hij wordt over een paar maanden vader van zijn eerste kindje.

Delen