Interview met Gago Lolic

Interview met Gago Lolic

“Hier ben je geen nummer, de interesse in mij is gemeend”
Planning van diensten worden aangepast aan mijn beschikbaarheid.

Gago Lolic zit sinds een paar maanden weer lekker in zijn vel. En dat is nog wel eens anders geweest. Hij werkte vele jaren soms wel 60-70 uur in de week en had daarnaast ook een gezin waar hij voor moest zorgen. Daardoor raakte hij in een burn-out waar hij pas jaren later achter kwam. Door die burn-out en problemen die daaruit voortvloeiden, zoals een scheiding, raakte hij ook nog zijn baan kwijt. “Alles stapelde zich op”, zo vertelt hij. “Ik ging aan mezelf twijfelen, maar toen verschillende specialisten vaststelden dat er met mijzelf niets mis was, maar dat het allemaal een logisch gevolg was van de situatie, ben ik het zelf gaan oplossen.”

Zorg voor mijn dochtertje bepaalt mijn rooster

Een van de oplossingen was om zijn contactpersoon Rhaymond bij Consolid in Eindhoven te bellen. Hij had al eerder voor Consolid gewerkt in 2005/6, voordat hij vrachtwagenchauffeur werd bij andere bedrijven. Hij kende ons dus al. “Omdat ik een groot deel van mijn tijd voor mijn dochtertje wil zorgen, wilde ik 32 uur werken en vooral ’s avonds en ’s nachts. Op woensdagmiddag en het weekend wil ik sowieso thuis zijn om met mijn dochter naar boksles te kunnen gaan en voor haar te zorgen. Gemiddeld één keer in de twee weken ben ik beschikbaar om zondags over te werken waarmee ik me ook flexibel opstel naar Consolid. Bovendien wilde ik ook zoveel mogelijk werken als mijn dochtertje niet bij mij was om een stabiele financiële situatie te creëren”.

We keken vooral naar wat wél kon

“We begrepen zijn situatie”, vertelt Stefan Scholten, manager van Consolid in de regio Eindhoven. “We zijn niet in belemmeringen gaan denken, maar zijn vooral gaan kijken naar wat wél kan.” Het rooster van Gago wordt zoveel mogelijk aangepast aan zijn wensen door planner Rhaymond. Gago: “Ik kan goed met hem overleggen wat wel kan en wat niet kan. Er wordt zoveel mogelijk rekening met mij gehouden, daar kan ik van op aan. En andersom begrijp ik het natuurlijk ook als het soms niet kan.”

Ik wilde geen onzekerheid meer

Op een gegeven moment kon Gago Lolic in vaste dienst komen bij een oude werkgever, maar dat sloeg hij af. “Ik wilde geen onzekerheid meer, niet meer switchen. Bovendien kon ik ook in vaste dienst komen bij Consolid en wist ik dat zij zich flexibel opstellen met mijn rooster. Ik heb een band met de mensen van Consolid, ze weten van mijn privé-situatie, zijn oprecht in mij geïnteresseerd. De interesse is gemeend, dat voel ik. Hier ben je geen nummer.”

Toekomst ligt open

Na vijf jaar van zorgen en stress is Gago ontzettend blij dat hij zich weer gezond en gelukkig voelt en weer kan gaan bouwen. “Ik kan weer helder nadenken.” Ook over de toekomst begint hij nu na te denken. Of hij altijd vrachtwagenchauffeur wil blijven. Of hij als hij ouder is nog altijd nachtdiensten zou willen rijden of niet. Hij heeft ook zijn papieren om in de beveiliging te werken. Stefan: “Misschien valt een en ander wel te combineren. Kun je via Consolid Beveiliging gaan pendelen tussen gevangenissen vanuit Vught? Dat kan namelijk ook via ons.”

Delen