In goede en in slechte financiële tijden

In goede en in slechte financiële tijden

Soms zit het even tegen in het leven.
Krijg je je financiële huishouding niet op orde. Valt de ene na de andere blauwe envelop of aanmaning op de deurmat. En als je net denkt dat het je lukt om alles weer te betalen, blijkt er beslag gelegd te zijn op je loon. Je kunt geen kant meer op. Wat nu?

Natuurlijk is Consolid niet verantwoordelijk voor de financiële situatie van de medewerkers. Dat zijn zij zelf, maar Consolid kan als werkgever wel helpen om de financiën weer op orde te krijgen.

Weer overzicht krijgen over de situatie

Zo kan Consolid doorverwijzen naar de juiste instanties, kunnen ze ondersteunen bij het structureren van je uitgaven of zijn ze vooral luisterend oor. “Het is maar net waar iemand behoefte aan heeft”, zegt Juliette Olman, manager HR&D bij Consolid. “Vaak ziet iemand door de bomen het bos niet meer en is het alleen al nuttig om weer overzicht te krijgen over de financiële situatie.” Bij een flinke belastingschuld kan Consolid met de belastingdienst gaan praten over een regeling. Of bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de juiste ingang als iemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd bij de gemeente. “Budgetcoaching is een optie die wij aanbieden en waar je gebruik van kunt maken, maar het is uiteraard geheel vrijwillig.”

Veel ervaring

Financiële problemen kun je nog wel eens ervaren als een individueel probleem. Medewerkers blijven er vaak lang mee rondlopen. “Het is goed om te weten dat wij hier dagelijks mee te maken hebben. De afgelopen jaren zien wij het zelfs steeds vaker,” zegt Juliette. “Budgetcoaching bieden we aan, maar het is niet verplicht uiteraard. Ik hoop dat het onze medewerkers helpt. Samen kunnen we veel bereiken, weten wij uit ervaring. Als werkgever vinden wij het belangrijk om er te zijn voor onze medewerkers. In goede en in slechte (financiële) tijden.”

 

Delen