“Ik kies straks het werk waar ik als beveiliger elke dag het meeste kan leren”

“Ik kies straks het werk waar ik als beveiliger elke dag het meeste kan leren”

Je hele leven hetzelfde doen? Nee, dat wil Merlina Vreedzaam (48) zeker niet. Veel te saai voor haar. Ze is altijd weer op zoek naar werk dat haar verder uitdaagt, waar ze nieuwe dingen kan leren, waar geen dag hetzelfde is. Over ongeveer 8 weken is ze officieel beveiliger. Ze rondt nu haar theorie-examen af en loopt stage. In juli volgt ook haar praktijkexamen nog. “Ik kan niet wachten”, zegt ze enthousiast.

Ze heeft zieken verzorgd, bij de belastingdienst gewerkt en als gastvrouw in de Amsterdamse straten rondgelopen om de veiligheid te vergroten. “In die laatste functie had ik onder andere de taak om mensen die hun fietsen verkeerd hadden geparkeerd, vriendelijk aan te spreken en ze te wijzen waar ze het beste hun fietsen kunnen neerzetten. Ook sprak ik mensen aan op hun gedrag over het verkeerd aanbieden van huisvuil. Dit voorkomt zwerfvuil en overlast, bijvoorbeeld.”

De beveiliging, ja dat wil ik

Voor Consolid werkte ze korte tijd in een vergelijkbare rol voor het GVB op de Noord-Zuidlijn, als gastvrouw in metrostations. Maar die functie werd opgeheven. Merlina: “Van Consolid kreeg ik daarna de optie om op Schiphol te werken, het begeleiden van passagiers, of om de opleiding tot beveiliger te volgen. Ik koos voor de opleiding tot beveiliger.”

Werk met de meeste afwisseling kies ik

Als haar opleiding deze zomer is afgerond wacht haar de keuze of ze mobiele surveillant wil worden, object beveiliger of winkelsurveillant. “Ik heb nog geen keuze gemaakt”, vertelt ze. “Of je nu rondrijdt in een auto, rondloopt in een pand of in een winkel, er zitten altijd interessante aspecten aan. Ik denk dat ik ga kiezen voor het werk met de meeste afwisseling en waar ik het meeste van kan leren. Ik ga het allemaal eerst proberen en dan merk ik het vanzelf.”

Delen