Ik houd ‘mijn’ taxichauffeurs graag dichtbij mij

Als intercedent probeer je elke dag mensen te verbinden aan werk. In het geval van Lonneke Kwakkernaat haar taxichauffeurs. Maar Lonneke doet meer. Zij besteedt ook juist veel tijd aan het onderhouden van haar contact met de chauffeurs die al lang werken voor Consolid. “Het liefst spreek ik ze aan de telefoon, omdat je dan goed kunt bijpraten, maar als dat niet lukt stuur ik een e-mail”, vertelt zij. Zo kreeg zij John Samuels telefonisch niet te pakken. Tweeëneenhalf jaar geleden kwam John solliciteren als taxichauffeur. Hij werd aangenomen bij Consolid en viel in de smaak bij opdrachtgever Munckhof. John rijdt in zijn Fiat Ducato asielzoekers vanuit een AZC naar een andere plek, schoolgaande kinderen van en naar school, senioren naar een afspraak of een groep gehandicapte sporters vanaf Schiphol naar het toernooi. Hij vindt het allemaal even leuk. “De afwisseling, ontspannen rijden en flexibiliteit vind ik heerlijk”, zo vertelt hij Lonneke per e-mail.

“Waar het mij om gaat is dat een chauffeur die bij Consolid werkt, voelt dat we ook echt geïnteresseerd zijn in hem of haar”,

vertelt Lonneke die nu ruim drie jaar intercedent is bij Consolid. “Dat we elkaar niet alleen spreken als er iets is of als je een vraag hebt, maar ook gewoon tussendoor. Dat is heel waardevol, omdat je de persoon zo nog beter leert kennen. Dan is er tijd en ruimte voor een ontspannen gesprek en oprechte interesse. Misschien is zijn privésituatie veranderd, heeft hij de zorg over een ziek familielid of in zijn vrije tijd iets interessants geleerd? In elk geval verheug ik me altijd erop om iemand te gaan bellen.”

 

De mail van Lonneke bevatte een aantal geïnteresseerde vragen aan het adres van John.

Die vragen gingen over het werk, maar ook over zijn privésituatie. Hoe het thuis gaat en of hij nog vakantieplannen had bijvoorbeeld. En of Lonneke hem nog ergens mee kon helpen. Het antwoord van John was een heel enthousiaste lange mail terug. Hij vertelt hoe blij hij is met zijn werk, dat hij veel extra rijdt in het weekend en dat hij nog graag lang voor Consolid wil blijven werken. Waarom? Omdat hij blij is met de aard van zijn werk, maar ook omdat zijn tweede huis in Indonesië pas in 2021 is afbetaald. Hij zette er een smiley achter.

 

Bij flexkrachten denk je al snel aan tijdelijk werk, tijdelijk personeel.

Maar dat geldt zeker niet voor mensen die via Consolid werken. “Je kunt hier heel lang voor dezelfde opdrachtgever rijden als je wilt”, vertelt Lonneke. “We willen onze chauffeurs laten voelen dat ze belangrijk zijn, dat we het belangrijk vinden hoe het met ze gaat. En dat wij onze relatie met hen niet zien als iets tijdelijks. En dankzij ons contact kan ik snel schakelen als een chauffeur iets anders wil of ik heb een mooie nieuwe plek voor hem. Ik houd ‘mijn’ chauffeurs dichtbij mij en behoud ze graag voor Consolid.” En zij pakt weer de telefoon. Gemiddeld belt zij nu een tiental chauffeurs per dag om eens even bij te praten. “Hallo Tom met Lonneke, hoe is het met jou man?”

Delen