Ik ben de kok

Ik ben de kok

“Ik ben de kok, altijd en overal”, zegt Anand Lalta (41). En dat is hij ook als bezorger bij Albert Heijn Online via Consolid, en dan bedoelen we voor zijn collega’s hè. Zo krijgen zij regelmatig huisgemaakte roti met kip en kousenband van hun Surinaamse collega. “Al op hele jonge leeftijd heb ik leren koken van mijn opa en oma in Suriname. Als negenjarig mannetje leerde ik rijst maken, zonder rijstkoker natuurlijk en op vuur. Drie stenen bij elkaar, vuur eronder en koken. Daar komt de liefde voor koken vandaan.”

De ‘echte’ chef koks zijn thuis

Anand kookte ook in de horeca, restaurants, instellingen, verpleeghuizen. “Zo heb ik de afgelopen jaren vijf dagen in de week gekookt voor 120 kinderen. Thuis kook ik graag voor mijn vrienden en familie. Dan heb je vaak net even wat meer tijd. Minder meten, wegen en meer met liefde en aandacht. De echte chef kok vind je toch thuis. Het is mijn droom om een eigen Surinaams Europees restaurant te openen. Ooit, wie weet.”

Via Consolid werken als bezorger

Nu werkt hij dus via Consolid als bezorger en smullen zijn collega’s van zijn kookkunsten. “Ik ben heel dankbaar dat ik voor hen de kok mag zijn. Zij proeven mijn liefde in het eten en ik krijg een glimlach, een bedankje ervoor terug. Gewoon het leven een stukje mooier maken. Daar gaat het om.” En dan gaat hij naar zijn wagen om alle klanten van Albert Heijn Online weer hun boodschappen te gaan bezorgen zodat zij ook weer lekker kunnen koken dit weekend.

Meer weten over Anand dat kan: zijn YouTube kanaal: Chef Anand Cooking

Delen