Hé een vrouw?!

Hé een vrouw?!

“Hé, een vrouw?! Ja, dat hoor ik vaak als ik de boodschappen kom bezorgen bij mensen thuis of op kantoor voor Albert Heijn Online,” vertelt Chantal Pinas (27). “Ik zie weinig collega vrouwen in de zes maanden dat ik dit werk nu doe. En dat terwijl het veel minder zwaar is dan je denkt, als je maar de handigheidjes kent. Bovendien zijn wij vrouwen natuurlijk ook gewoon sterk en fit.”

Planning

Overdag zit ze in de bibliotheek te studeren, ze doet Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaat ze aan het werk bij Albert Heijn Online en is rond 22.00 uur weer thuis. Het vergt enige discipline, op tijd naar bed, op tijd op staan en vroeg aan de studie. “Gelukkkig houden ze op de planning bij Consolid wel rekening met mijn rooster. Heb ik een keer een tentamen of andere verplichtingen, geen probleem. Dat is heel fijn.”

Werken met gedetineerden

Haar droom is om te gaan werken in een penitentiaire instelling met gedetineerden. Nog een half jaar en dan is zij afgestudeerd. Dan hoopt zij een baan te vinden op haar vakgebied. Tot die tijd rijdt ze het hele land door. Meestal in de omgeving van haar woonplaats Rotterdam maar ook wel in andere delen van het land.

Zwaar, nou nee hoor

Ze tilt kratten naar boven, geen probleem. Het is een handigheid. In het begin is het soms zwaar maar het is ook een kwestie van wennen. Naar verloop van tijd pak je net zo makkelijk een krat bier uit de auto. Het is maar net hoe je zo’n krat optilt. “Het werk is namelijk echt niet zo zwaar. Dat denken veel mensen maar dat valt reuze mee.” Afgelopen zes maanden heb ik niet veel vrouwen als collega gezien. Nu is het nog uitzonderlijk als een vrouw de boodschappen thuis bezorgd. “Hoe mooi zou het zijn als straks niet meer wordt gezegd: hé een vrouw maar hé een man.”

Delen