Geen speeddate dag maar een speedstart voor Aziz

Geen speeddate dag maar een speedstart voor Aziz

“Eigenlijk is alles heel voorspoedig gegaan”, zegt Sophie Bos, intercedente bij Consolid Beveiliging. “Aziz Belassal is eind 2018 begonnen aan zijn opleiding en hij gaat deze week al starten als beveiliger op Schiphol.” Dat het allemaal zo voorspoedig is gegaan heeft vooral te maken met de goede samenwerking tussen het WSP - Werkgeverservice Punt Groot Amsterdam en Consolid. “En omdat Aziz natuurlijk een kanjer is”, zegt Sophie.

Werkgevers Service Punt* onze ‘partner in crime’

“Als je al een tijdje samenwerkt dan weet je precies wat je aan elkaar hebt. Zo weet het WSP precies wanneer mensen geschikt zijn om bij ons de opleiding tot beveiliger te starten.”
Aziz was beschikbaar, geïnteresseerd in de beveiliging, wilde een MBO-2 opleiding doen en gewoon lekker aan de slag. Je gaat als kandidaat eerst naar de speeddate dagen die het WSP en Consolid samen organiseren. Dan krijg je uitleg over het vak als beveiliger en de mogelijkheden. Bij Aziz ging het net even anders. Op donderdag stelde het WSP Aziz voor aan Consolid, er volgde een gesprek en op maandag startte hij al. “Hij had geluk dat er een plek was opengevallen dus voor hem ging het nog sneller dan normaal.” Voor hem geen speeddate dag maar een speed start.

Dat gaat snel…

Als beveiliger volg je eerst een opleiding. Sophie: “Na de opleiding en het behalen van je diploma kun je direct bij een opdrachtgever starten. Je hebt een werkgarantie van een jaar. Je gaat tijdens de opleiding 2 dagen per week naar school en je sluit af met een stage. En natuurlijk laten we je niet zomaar los. De praktijkopleiders bij Consolid, Piet en Danny, helpen je tijdens je opleiding en na je opleiding staan de intercedenten Sophie en Jeffry voor je klaar.”

En Aziz, na zijn screening start hij als beveiliger op Schiphol. Dus wie weet ontmoet je hem deze zomer op onze luchthaven.

* Werkgevers Service Punt (WSP) is een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en onderwijsinstellingen. Consolid werkt al jaren samen met het UWV, verschillende gemeenten en onderwijsinstellingen.

 

Delen